Picioare sexy: 3 tratamente ca să scapi de varice

80% dintre femeile cu vârstă cuprinsă între 10 şi 30 de ani suferă de varice, arată statisticile. Se pare că aşa zisa boală a vârstei mature afectează tot mai mulţi tineri. Află care sunt cauzele varicelor şi cum le poţi trata!

80% dintre femeile cu vârstă cuprinsă între 10 şi 30 de ani suferă de varice, arată statisticile. Se pare că aşa zisa boală a vârstei mature afectează tot mai mulţi tineri. Află care sunt cauzele varicelor şi cum le poţi trata!

 

Varicele (vene varicoase umflate şi de culoare albăstruie) pot apărea la orice vârstă, inclusiv de la naştere, ca urmare a unor malformaţii ale sistemului vascular al membrelor pelvine. Frecvenţa acestei boli şi a complicaţiilor pe care le implică creşte însă cu înaintarea în vârstă. În ultima vreme, în special din cauza ritmului dezechilibrat de viaţă, ţinerii sunt din ce în ce mai predispuşi la apariţia varicelor. Cel mai adesea, varicele apar la persoanele tinere cauzate de o moştenire a unui ţesut conjunctiv de rezistentă, în urma unor tulburări hormonale, a unor activităţi profesionale în ortostatism prelungit sau în urma unei naşteri. 
 
Sportivii, tinerii ce studiază prelungit, persoanele care folosesc contraceptive orale pot fi cu uşurinţă victime ale bolii varicoase.
 

 

Tratamente vechi şi noi în tratarea varicelor

 
Fiecare metodă de tratament, chirurgicală sau cu laser, are indicaţii clare, în funcţie de pacient şi de stadiul evolutiv al bolii. La fel de importante în alegerea metodei terapeutice sunt însă şi vârsta, sexul, profesia pacientului sau complicaţiile asociate afecţiunii varicoase.
 
"Rezolvarea terapeutică a varicelor se face de obicei clasic, prin îndepărtare chirurgicală. Laserul sau radiofrecvenţa asociată cu odihnă în pat, preferabil cu picioarele ridicate pe perne reprezintă o metodă modernă şi extrem de eficientă. De asemenea, purtarea de ciorapi elastici sau aplicarea de faşe elastice pe membrele pelvine este foarte indicată în ameliorarea acestei afecţiuni”, a explicat prof. univ. dr. Pătruţ Mircea, medic primar chirurgie generală şi cardiovasculară în cadrul Centrului Medical Focus. 
 
 

Tratamentul chirurgical, cel mai des folosit în România

 
Dezavantajul pe care îl prezintă tratamentul chirurgical pentru varice constă în durata de spitalizare care e mai mare. De asemenea, leziunile care apar în urma operaţiei vor necesita mai mult timp până la vindecare. "Cura chirurgicală clasică, cu bisturiul, are dezavantajul spitalizării pentru câteva zile (5-7 zile) şi a prezenţei plăgilor postoperatorii", explică specialistul.

 

 

Laserul şi radiofrecvenţa sunt mai scumpe

 
Este recomandat să optezi pentru un tratament încă de la debutul bolii, indiferent de anotimp. Cele mai scumpe proceduri terapeutice sunt cele bazate pe laser şi radiofrecvenţă, deoarece necesită aparatură scumpă, kituri de consumabile de unică folosinţă de import şi specializarea medicului. Spre deosebire de tratamentul chirurgical, aceste două terapii nu necesită incizii cu bisturiul, nu ai nevoie de spitalizare şi poţi să-ţi reie activităţile zilnice imediat. "Cura varicelor prin laser sau radiofrecvenţă are avantajul că nu se impun incizii cu bisturiul, nu  este necesară spitalizarea, nu rămân cicatrici şi nu impune suspendarea temporară a activităţii profesionale”, a explicat medicul specialist.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andreea pe 13 Mar 2013, 19:52
    varice!

    va rog sa/mi spuneti si mie cat costa o operatie cu laseru???

    10
    3

  • minka korth pe 27 Sep 2011, 00:54
    varice-tromboze si dureri !

    VA ROG SPUNETI-MI CUM SA SCAP MAI INTAI DE FRICA INTERVENTIEI: ;MULTUMESC MULT SI SCUZATI-MA.MINKA

    7
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod