Legătura dintre machiaj și apariția ulcioarelor

Știai că machiajul poate duce la apariția ulcioarelor? Probabil că este un factor pe care nu l-ai luat până acum în considerare, însă este, de asemenea, și un factor pe care îl poți evita în cele mai multe cazuri.
Însă nu este vorba de întreaga rutină obișnuită a machiajului, ci doar de câțiva pași din proces, care au legătură directă cu ochii. Este vorba de folosirea rimelului, tușului sau creionului de ochi și fardurilor de pleoape. Iată care este legătura dintre machiajul ochilor și formarea ulcioarelor!

Cum poate duce machiajul la apariția ulcioarelor?


Francesca J. Fusco, medic și profesor asistent în studii clinice dermatologice la Școala de Medicină Icahn din Mount Sinai, spune că machiajul este vinovat pentru apariția ulcioarelor, atunci când nu sunt respectate anumite reguli nescrise.
Conform acesteia, ulciorul apare atunci când sunt prinse bacterii în orificiile glandelor ochilor situate de-a lungul pleoapelor, acest lucru ducând la apariția unor denivelări care pot deveni roșii, dureroase și umflate.

Printre obiceiurile care pot provoca aceste probleme la ochi se numără și: folosirea pensulelor și machiajului de ochi împreună cu alte persoane sau necurățarea lor într-un mod adecvat pentru îndepărtarea bacteriilor, folosirea produselor cosmetice vechi. Când vine vorba de vechimea produselor cosmetice, ne referim la o perioadă de peste șase luni pentru creioanele de ochi și trei luni pentru produsele lichide (tușuri și rimeluri). 

Cu toate că poate fi tentant să eviți o vizită la doctor, este recomandat să nu încerci să storci sau să usuci un ulcior singură acasă.
Acest lucru poate duce la împingerea bacteriilor mai adânc în orificiile glandelor și complicarea tratamentului ulterior, chiar și la prelungirea duratei de viață a acestor neplăceri. Însă, până când mergi la un doctor, care îți poate prescrie un unguent cu antibiotic, în funcție de gravitatea afecțiunii, poți lua câteva măsuri de siguranță și acasă. Acestea sunt: aplicarea compreselor calde pe ochi, evitarea completă a machiajului la ochi și aruncarea tuturor produselor cosmetice care ți se par suspecte sau care au depășit perioada de valabilitate.

Data viitoare când te pregătești să realizezi machiajul perfect pentru o ieșire în oraș sau vreo petrecere, asigură-te că produsele tale încă se încadrează în termenul de valabilitate și că instrumentele pe care le folosești sunt bine curățate de bacterii.
Nu are rost să mai povestim și despre importanța demachierii în momentul când ajungi acasă sau înainte de culcare. Fața și ochii tăi îți vor mulțumi mai târziu oricum.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod