Ce legătură există între colesterol și inflamații?

Colesterolul este o substanță ceroasă, care poate fi regăsită în aproape orice celulă a corpului. Chiar dacă multe persoane sunt de părere că acest colesterol este rău, iar o dietă cu un conținut redus de grăsimi este sănătoasă, organismul are nevoie de o anumită cantitate de colesterol pentru starea generală de sănătate și echilibrul hormonal. Rolul real al colesterolului este reprezentat de vindecarea și protejarea arterelor de daunele care au loc din cauza inflamațiilor.

Cum influențează nivelul de colesterol inflamațiile?


În momentul în care o persoană spune că pe arterele sale s-a depus colesterol, problema nu constă în nivelul ridicat al colesterolului în sine, ci în inflamația care face colesterolul să se lipească de peretele arterial. Acesta este motivul pentru care este nevoie de o abordare diferită pentru a rezolva problema.

Din cauza inflamației apare leziunea, după cum afirmă dr. Beverly Teter, un biochimist în domeniul lipidelor de la Universitatea din Maryland.
Ulterior, organismul trimite colesterolul pentru a proteja sistemul sanguin și peretele arterial.

Însă există diferite modalități naturale care te pot ajuta să reduci colesterolul. În primul rând, ar trebui să-ți schimbi dieta - să renunți la grăsimile trans, alimentele procesate, zaharuri și toate ingredientele pe care le regăsești în junk food. În al doilea rând, ar trebui să începi să faci exerciții fizice. Și nu în ultimul rând, să folosești ingrediente care sunt cunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatorii și de reducere a nivelului colesterolului.
Iată câteva dintre acestea!

Ingrediente care reduc inflamațiile și nivelul colesterolului


Magneziu


Organismul are nevoie de magneziu pentru mai mult de 300 de reacții chimice în organism. Există o corelație între nivelurile de magneziu și producția de colesterol. Atunci când organismul are un deficit de magneziu, organismul produce colesterol în exces.

Vitamina C


Vitamina C este un antioxidant solubil în apă puternic. Vitamina C nu reduce nivelul colesterolului sau riscul apariției unui atac de cord, însă studiile sugerează faptul că ar putea ajuta la protejarea aterterelor împotriva deteriorării.

Uleiul esențial de scorțișoară


Cercetătorii au descoperit recent că 1/2 linguriță de scorțișoară consumată în fiecare zi poate reduce glicemia, colesterolul și nivelul trigliceridelor chiar și cu 20%. Substanțele responsabile pentru aceste efecte sunt cinamaldehida, taninul, manitolul, cumarinele și uleiurile esențiale cunoscute sub numele de aldehide, eugenol și pinen regăsite în scorțișoară.

Uleiul de ficat de cod


Bogat în acizi grași omega-3, uleiul de ficat de cod este cunoscut pentru faptul că reduce sau elimină complet inflamațiile. Asigură-te că achiziționezi ulei de bună calitate pentru a obține cele mai bune rezultate.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod