Ce indică ora la care te trezești despre corpul și sănătatea ta emoțională

Fie că este vorba despre pisică, că vor un pahar cu apă sau că trebuie să meargă la toaletă, aproape toți oamenii se trezesc în mijlocul nopții. Dar dacă te trezești involuntar în același timp în mod regulat, corpul tău s-ar putea să îți spună că ceva nu este în regulă.
Medicina tradițională chineză, care se concentrează pe conexiunea minte-corp, sugerează că toți oamenii au organele reglate după un ceas. Fiecare organ funcționează cel mai bine la o anumită oră și este corelat cu o anumită emoție. 

Ora la care te trezești este corelată cu sănătatea ta. Iată cum!


Deși această perspectivă diferă de orice alt tip de medicină, este interesant de analizat acest fenoment. Pentru a înțelege ceea ce încearcă organismul tău să îți transmită, există câteva perioade de timp ale ceasului intern și corelațiile acestora cu starea ta emoțională.

9 - 11 p.m.: sistemul endocrin


Sistemul endocrin este alcătuit din toate glandele din organism care produc hormoni. Echilibrul hormonal este reglat la aceste ore.
Odată ce corpul tău se resetează pentru a doua zi, acesta este cel mai bun moment pentru somn. Dacă îți este greu să adormi în acest interval, este posibil să ai un nivel ridicat de cortizol. Pentru a recâștiga echilibrul hormonal, poți încerca o rutină de dormit fără stres sau meditația.

11 p.m. - 1 a.m.: vezica biliară


Vezica biliară este un organ mic, în formă de pară, situat sub ficat. Acesta stochează bila, care ajută la digerarea grăsimilor după masă. Vezica biliară este responsabilă și pentru stima de sine și luarea deciziilor. Dacă nu dormi în acest interval, este posibil să îți epuizezi stocurile de energie ale vezicii biliare, ceea ce poate duce la o stimă de sine scăzută.
Dacă te trezești în acest interval, este posibil să ai un nivel ridicat al timidității și o stimă de sine îndoielnică. 

1 - 3 a.m.: ficatul


Dacă te trezești la aceste ore, poate fi vorba despre reprimarea mâniei sau frustrării. Ficatul este responsabil pentru fluxul de sânge, emoții și fluxul energetic. Ficatul este asociat cu furia în cele mai multe cazuri. Dacă ai avut o zi dificilă sau ai probleme în a renunța la anumite lucruri, încearcă să bei un pahar cu apă rece pentru a încuraja producția sănătoasă de sânge.

3 - 5 a.m.: plămânii


Plămânii sunt responsabili pentru deplasarea fluxului energetic în întregul corp, precum și pentru asigurarea protecției imune. Inspirația, tristețea și durerea sunt emoții asociate cu plămânii.
În acest interval orar, deșeurile toxice pot fi evacuate din plămâni, ajutându-te să renunți la negativitatea fizică și emoțională. De asemenea, dacă te trezești la această oră, s-ar putea să te confrunți cu durere fizică sau psihică. 

5 - 7 a.m.: intestinul gros


Această perioadă a dimineții este corelată cu intestinul gros. Iar intestinul gros este despre a lăsa în urmă ceva emoțional sau fizic. Similar plămânilor, intestinul gros te poate ajuta să eliberezi stresul emoțional. Dacă te trezești la aceste ore, s-ar putea să ai un blocaj emoțional. Pentru a adormi la loc, încearcă să te întinzi sau să mergi la baie.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod