Beneficiile: cuprului, zincului si siliciului

Cu siguranta ca toata lumea a auzit de cupru, zinc sau siliciu, fie pe la scoala, fie cand a citit ingredientele unor medicamente sau i carti despre remedii naturiste. Dar cate dintre noi si-au inchipuit ca acestea ascund atatea beneficii pentru organismul nostru. Astfel, aceste minerale lupta impotriva hipersensibilitatii, depresiei, diabetului sau asigura dezvoltatrea corecta a organelor genitale.
Cupru

Cuprul este prezent in toate tesuturile si intr-o serie de enzime din corp.  Acest mineral este necesar pentru formarea si sustinerea adecvata a oaselor.  Totodata, ia parte la formarea hemoglobinei si a celulelor rosii, realizand o absorbtie mai usoara a fierului.

Mai mult, cuprul influenteaza culoarea parului si pielii, metabolismul proteinelor si procesul ce cicatrizare, si ajuta la oxidarea vitaminei C si coopereaza cu aceasta pentru formarea elastinul prezent in fibrele musculare elastice ale corpului.


 Zinc

Prezenta zincului in corpul uman este esentiala, deoarece este un component pentru cel putin 25 de enzime implicate in digestie si metabolism.
Acesta este esential si pentru crestere in general, pentru dezvoltarea corecta a organelor de reproducere si pentru buna functionare a prostatei.

Potrivit ultimelor studii, zincul este util pentru tratarea ranilor si arsurilor.  Beneficiile nu se tremina aici, deoarece zincul ajuta la eliminarea depozitelor de colesterol, si stimuleaza  tratamentul arterosclerozei. Totodata, grabeste vindecarea cicatricilor interne sau a ranilor arteriale, si este benefic in tratamentul bolilor: Hodgkin, leucemiei, cirozei hepatice si alcoolism.
Mai mult decat atat, datorita efectului pe care il are asupra insulinei prezente in sange, este eficace si in tratamentul diabetului.


Siliciu

Siliciul este un oligo-mineral benefic corpului numai daca este prezent in cantitati minime. Acesta ajuta la cresterea scheletului, la formarea tesutului conjuctiv si este indispensabil in sinteza moleculelor sulfurate din cartilaj. De asemenea, siliciul este un antioxidant natural si s-a demonstrat ca ajuta la mentinerea elasticitatii tesutului incetinind oxidarea acizilor grasi polinesaturati, acizi care pot cauza solidificarea proteinelor in tesuturi.


De asemenea, siliciul are efecte benefice asupra pielii, parului, unghiilor, mucoasei, glandelor si oaselor, dar si impotriva hipersensibilitatiisi depresiei.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • NADIA SERBAN pe 14 Oct 2009, 16:32
    SILICIU

    Multumesc ptr.informatii.As dori sa stiu mai multe despre influenta siliciului asupra sanatatii vaselor de sange si aterosclerozei

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod