7 soluții naturale de desfundare rapidă a nasului când ai răcit

Nasul înfundat este o pacoste când ești răcită, deoarece nu poți respira normal, pe nări, ci trebuie să respiri pe gură. Dacă în timpul zilei mai poți face abstracție de congestia nazală, în timpul nopții ai cele mai mari bătăi de cap, deoarece respirarea pe gură îți usucă buzele și cavitatea bucală și te împiedică să te odihnești corespunzător. Există o mulțime de soluții naturale pentru desfundarea rapidă a nasului. Iată ce îți propunem să încerci în caz de congestie nazală.

1. Apa cu sare sau bicarbonatul de sodiu

Pentru eliberarea căilor nazale când ești răcită, poți încerca una dintre cele mai vechi soluții naturale: apa cu sare.
Dizolvă o linguriță de sare într-o cană cu apă calduță și, cu o pipetă, toarnă câteva picături de apă salină în fiecare nară. Senzația nu va fi plăcută, dar rezultatele se vor vedea rapid. De asemenea, poți folosi și apă cu bicarbonat de sodiu în aceleași cantități, pentru a spori efectele asupra sinusurilor.

2. Oțetul de mere

Oțetul de mere are un miros puternic, astfel ca te poate ajuta să-ți desfunzi nasul rapid. Într-un vas, încalzește o ceașcă de oțet de mere. Pe măsură ce se încălzește, vaporii acestuia se vor ridica în aer. Încearcă să îi inhalezi.

3. Uleiul esențial de mentă

La fel ca oțetul de mere, și uleiul esențial de mentă este benefic pentru decongestionarea nasului.
Îmbibă un material moale cu ulei esențial de mentă și inhalează aroma puternică. Trebuie să repeți de mai multe ori pe zi acest procedeu, pentru a fi sigură că dă rezultate. Uleiul esențial de mentă poate fi adăugat și în apă fierbinte, după care poți inhala aburii.

4. Ceapa

Știm că mirosul de ceapă nu este tocmai preferatul tău, dar când ai nasul înfundat, se va dovedi a fi mai mult decât eficient. Curăță o ceapă și inhalează mirosul iute până când simți că poți respira mai bine.

5. Băile de aburi

Băile de aburi sunt o soluție naturală excelentă nu doar în cazul în care ai nasul înfundat, ci și atunci când ești răcită de-a binelea.
Pune la fiert 3 cani de apă, iar când începe să clocotească, oprește focul, adaugă 4-5 pliculețe de ceai de mușețel sau flori uscate și lasă-le la infuzat pentru 5 minute. Așază oala pe un suport și apleacă-te deasupra ei, astfel încât să poți inhala aburii. Dacă îți acoperi capul și vasul cu un prosop, vei inhala mai bine aburii și vei scăpa mai repede de nasul înfundat.

6. Ceaiul de gălbenele

Dacă nu îți place să inhalezi aburi sau să miroși arome puternice, îți poți desfunda nasul apelând la clasicele ceaiuri din plante medicinale. Ceaiul de gălbenele și ceaiul de coada-șoricelului sunt cunoscute pentru efectele lor benefice asupra căilor respiratorii.
Bea câte 2-3 căni de ceai pe zi, pentru a grăbi desfundarea nasului.

7. Vasul neti

Nu în ultimul rând, dacă te confrunți cu senzația de nas înfundat, poți apela la vasul neti. Este vorba despre un recipient special, cu ajutorul căruia poți face spălături nazale. Acest vas este recomandat în special în caz de sinuzită, nu neapărat pentru o simplă senzație de nas înfundat care apare rar. Vasul neti este specific medicinei tradiționale ayurvedice și folosește, de obicei, apă salină pentru irigații nazale.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ion pe 10 Oct 2013, 17:59
    solutii naturale pentru caile nazale

    Exista deja preparate solutii naturale pentru igiena si decongestia cailor respiratorii. Gama de produse Xlear contine xylitol de puritate farmaceutica si sare de mare ( spray-uri , picaturi, solutii de spalare nazala). Xylitolul un indulcitor natural, antibacterian (impiedica atasare bacteriilor de mucoasa nazala). Aceste produse se pot folosi si de catre copii neavand contraindicatii si nedand dependenta.

    2
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod