Intinderi musculare si articulare

Intinderile musculare si articulare se produc in momentul in care muschii sau ligamentele sunt extrasolicitate; acest lucru se datoreaza utilizarii lor fie excesive, fie rapide sau pentru ca nu a fost efectuata o incalzire. Poti sa ai senzatia de ruptura in cazul in care ligamentele cedeaza. De obicei, in astfel de momente devine foarte dureros si dificil sa te misti. Intinderile musculare si articulare se vindeca intr-un interval de pana la 6 saptamani.
Intindere musculara

Muschiul este suprasolicitat si anumite fibre cedeaza rupandu-se. In zona locala apar sangerari, cu un risc crescut de infectie in aria respectiva. Pe masura ce muschiul se vindeca se pot forma mici cicatrici ce vor impiedica recuperarea completa a muschiului; acesta va fi mai putin elastic si puternic.

Intindere articulara

Daca o articulatie este intinsa mai mult decat ar fi trebuit, anumite fibre ale ligamentelor si alte structuri care o sustin se rup. Incheietura se umfla, devine sensibila zona.
Atentie mare - intregul ligament este pasibil sa se rupa.

Tratament pentru intinderi

Urmeaza pasii de mai jos pentru a opri imediat sangerarea si umflarea.

Odihna - imediat dupa producerea intinderii, nu ai voie sa efectuezi nici un exercitiu, nici o miscare rapida sau brusca.

Gheata - trebuie sa fie aplicata pentru minim 20 de minute cat mai repede cu putinta dupa ce s-a produs intinderea. In urmatoarele 48 de ore este recomandat sa schimbi gheata din 4 in 4 ore. Inveleste gheata intr-un prosop pentru a preveni alte complicatii ce pot aparea la nivelul pielii.


Compresa - pune un bandaj elastic peste incheietura sau membrul afectat.

Ridica! - tine bratul sau piciorul cu probleme ridicat.


Ce mai este bine sa faci?

  • Dupa 48 de ore foloseste comprese calde. Exercitii usoare pot fi efectuate; baile fierbinti te pot ajuta de asemenea.
  • Este bine sa incepi sa faci aproximativ 10 intinderi usoare, de doua ori pe zi astfel incat sa nu soliciti excesiv muschiul.
  • Daca ai o intindere la nivelul piciorului este recomandat sa mergi cat mai normal cu putinta, fara schiopatat.
    Mergi cu pasi mici si foloseste un baston daca ai senzatia ca te ajuta.
  • Odata ce umflatura se retrage, exerseaza pentru a recastiga flexibilitatea si puterea articulatiei.
 

Comentarii (31)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Sergiu pe 9 Mai 2015, 09:29
    mana dreapta

    am cazut de pe bicicleta pe mana dreapta si am crezut ca mi-am rupto dar pana la urma na fost asa a fost o intindere a unui tendon si, am incercat ce ati spus voi si a trecut 4 zile si ne se vede efectul

    3
    0

  • roni pe 7 Dec 2012, 22:36
    durere musculare la picior

    Buna sotul meu a avut in august anul acesta o durere de spate foarte mare care s-a intins pana pe piciorul stang in spate.A facut RMN si totul e ok a zis ca nu e hernie. Am fost la manual terapeut la cluj si l-a ajutat cu durerea de spate, a trecut. Dar a ramas cu dererea la picior. daca sta prea mult in picioare, ceea ce serviciul il obliga, il doare foarte rau, si s-a format un nod mai mare, vce sa faca, unde sa mergem sa-l tratam sau cu ce. multumesc

    3
    4

  • raul pe 8 Sep 2012, 17:04
    dureri la gamba dreapta

    salut vreau sa va spun ca in timpul unui antrenament mi sa intarit gamba dreapta si am inceput sa pun gheata asta e a doua zi de cand as putea sa pun comprese calde sper ca nu e intindere sper ca e doar o contractura astept raspuns

    9
    0

  • Nicolae Katalin pe 1 Aug 2012, 16:26
    Pentru carcei, intinderi ,rupturi musculare ,dureri de orice tip.

    Folositi Banda cu Turmalina. Detalii: katigano@gmail.com

    12
    0

  • Marin Doina pe 29 Mai 2012, 10:45
    intindere sau ruptura de muschi

    Sotul meu a fost pe stadion acum sase zile si a alergat pe un teren inclinat.A simtit o durere mare in partea superioara a gambei. I-am pus foi de varza si ciorap elasic, comprese cu gheata( mai rar ca a refuzat) si acum au aparut doua vanatai , una in fata si alta in partea dorsala a gambei. I-am pus punga cu gheata.Ce trebuie sa mai fac ?

    17
    6

  • Marin Doina pe 29 Mai 2012, 10:43
    intindere sau ruptura de muschi

    Sotul meu a fost pe station acum patru zile si a alergat pe un teren inclinat.A simtit o durere mare in partea inferioara a gambei. I-am pus foi de varza si ciorap elasic, comprese cu gheata( mai rar ca a refuzat) si acum au aparut doua vanatai , una in fata si alta in partea dorsala a gambei. I-am pus punga cu gheata.Ce trebuie sa mai fac ?

    24
    8

  • raul pe 20 Apr 2012, 17:36
    durerea picioarelor

    dupa ce joc footbal ma dor picioarele ingrozitor ce sa fac sa nu ma maidoara si sa joc INCONTINUARE fodbal ? MULTUMESC MULT CELUI CARE IMI ZICE

    22
    3

  • moravan suraj pe 19 Feb 2012, 12:36
    intindere sau ruptura musculara rog sfaturi utile

    am jucat fotbal si mam intins mai mult din cauza alunecarii piciorului respectiv spagatul ,si am auzit in acelas timp un parait .au trecut 2 zile de atunci si nu sa umflat si nici nu sa invinetit,insa cand stau jos ma doare tare fesa dreapta si la fel si cand vreau sa ridic piciorul din picioare sau cand merg sau cand ma pun pe vasul de la toaleta.este o durere in interior nu ca o intepatura dar este foarte inervanta.rog urgent sfaturi de specialitate.VA MULTUMESC!

    52
    14

  • ady_aburel pe 15 Feb 2012, 10:52
    intindere

    am mers pe un strat de gheata si am cazut cu picioarele incrucisate lateral.Am crezut ca mi-am spart genunchii dar se pare ca am avut noroc,dar in schimb dimineata cand m-am trezit nu am putut sa ma dau jos din pat de durere.Ce as putea face?

    33
    7

  • liviu pe 5 Dec 2011, 21:46
    dureri musculare

    Am proteze la ambele solduri si la genunchiul stang, inaltime 1,77 cm 117 kg in scadere. La mers ma doare ingrozitor muschiul de deasupre genunchiului, astfel ca dupa 10 m ma opresc 2=3 minute , apoi merg iar si tot asa De asemenea,ma dor muschii dela ambele picioare ,partea dorsala dela genunche in jos. Umblu in baston, pot merge pe bicicleta si pot sa-mi conduc masina in conditiioptime cu aprobarea chirurgului care ma operat, ce as i putea sa fac sa pot merge pe picioare cat de cat fara sa ma doara in halul asta, merci

    16
    4

  • bereczki pe 1 Feb 2011, 11:20
    intindere

    akm 3 saptamani , in timpul undei partide fotbal , sutand puternic am simtit o durere de neinchipuit la copasa piciorului drept ... nu am mai putut merge pe moment . de atunci la fiecare efot , la fiecar intindere durerea revine ... nush ce sa fac ca sa ma " vindec" catma repede ... astept sfaturile voastre !

    48
    8

  • ioana pe 18 Ian 2011, 16:55
    lovitura

    as dori sa va intreb daca se poate sa ma doara piciorul(bicepsul femural), din cauza unei lovituri la baza soldului.am avut un accident casnic.m-am impiedicat si am cazut pe spate cu fundul in coltul unei masute.ciudat este ca nu ma doare locul unde m-am lovit, ci piciorul in partea din spate , de la ghenunchi in sus.va multumesc pt orice sfat care imi poate fi de folos

    44
    10

  • ionutzzz pe 17 Nov 2010, 11:24
    intindere

    jucam fotbal si fara sa primesc vreo lovitura de o saptamana simt o durere in partea stanga in josul bazinului

    19
    4

  • Costi pe 17 Sep 2009, 21:24
    Am si eu o intindere sub Fesa. . "mushiul femural"

    Cum pot s`o tratez

    21
    10

  • ionut pe 14 Aug 2009, 11:00
    intindere dupa ruptura

    Am suferit acum 3 luni si jumatate o ruptura musculara si pana acum am tinut repaus total.Am inceput progresiv exercitiile si am jucat fotbal de vreo 4 ori fara probleme,si a cincea am simtit o durere pe coapsa putin mai jos de ruptura.ce sa fac?

    8
    7

  • rosu mioara pe 9 Iul 2009, 22:39
    intindere musculara la gamba

    am intidere la piciorul drept am dat cu creme recomandate de doctor dar nu imi trece ce pot sa fac sa nu ma mai doara piciorul

    18
    5

  • Cristina pe 20 Iun 2009, 19:18
    intinderi musculare

    Am o intindere musculara pe picior,de la sold pana la genunchi.Intr-o saptamana de exercitii usoare,unguente si antiinflamatotii aceasta nu a cedat.Ce sfat imi dati?

    26
    7

  • andrey pe 11 Mai 2009, 08:34
    antindere

    am si io antindere la picioru drept si miam pus comprese si am facacut exerciti si acum pot calca mai bn.. ca anainte:D:D

    24
    6

  • emil pe 13 Apr 2009, 12:27

    Se poate face intindere in cazul in care esti lovit cu putere in muschi (bicepsul femural)?

    7
    7

  • Jean pe 1 Apr 2009, 18:57
    Asculta sfaturile

    am patit-o acum 2 luni si inca nu m am recuperat...am facut mai multe prostii si inca simt efectele intinderii.Ascultati sfaturile ca va ajuta;)

    17
    2

  • Gavra Sergiu pe 24 Feb 2009, 18:35
    intindere

    Multumesc mult pentru informatii,

    17
    6

  • Raul pe 23 Feb 2009, 01:27

    Multumim foarte mult pentru informatziile date .. Suntetzi de mare ajutor !

    0
    4

  • Man pe 10 Feb 2009, 19:08
    Intindere la muschii coapselor

    M-am incalzit, dar nu de ajuns. Sunt la a doua in aceeasi zona. Important ca atunci cand ai simtit chiar si un pic de durere e bine sa nu fortezi. Sa te opresti imediat!!!Eu nu m-am oprit si am mai datr o data in minge, moment in care am simtit ca se rupe ceva. E a doua zi si e din ce in ce mai rau. Am dat cu Ben gay sport, dar ... 0 !!! Atentie mare !!! Eu in momentul asta simt durere foarte mare. Nu stiu ce sa-i fac!

    1
    5

  • SsIcOsS pe 6 Feb 2009, 20:42
    intindere musculra...

    acum o saptamana am simtit o durere la muschiul bratului in timpul antrenamentului...astazi m-am intors dintrun concurs, fiind obligat sa abandonez din cauza durerii...medicul turneului mia spus ca am intindere musculara...si mi-a indicat sa masez mushiul cu crema de 3 ori pe zi....am sa incer sa pun si gheata...dar cam in cat timp ma pot intoarce pe terenul de tenis?...in acest articol...spune ca in 6 saptamani cel mult...sper sa ma refac mai repede:D multumes pt. ca ati creat aceasta pagina... cu stima, SsIcOsS

    10
    4

  • Cosmin pe 27 Ian 2009, 00:35
    Intindere musculara antebrat

    Am facut acum 3 saptamani intindere musculara la antebratul stang si de atunci am o usoara durere la antebrat! Cititnd articolul, teoretic in 3 saptamani ar trebui sa-mi treaca, corect?

    22
    2

  • razvan pe 24 Oct 2008, 11:40
    Intindere

    Am fost la sala si faceam in ziua acea pentru brate si spate... si in pauza dintre seri am ales sa fac la picioar fara incalzire; pe moment n-am simitit doar a doua zi cand sa umflat piciorul. Ce e de facut???:|

    14
    6

  • xnaffets pe 18 Sep 2008, 20:30
    Intinderi

    Super tare articolu! Am facut intindere la talpi si de cateva zile merg ca un pignuin... si am avut de multe ori intinderi in acelasi loc si nu m-am oprit din mers.

    9
    1

  • adrian pe 8 Iun 2008, 10:47
    fotbal

    am jucat fotbal si lovind mingea incontinuu cred ca am facut intindere de muschi, acum cand incerc sa lovesc mingea tare ma doare piciorul.

    9
    0

  • geta pe 30 Mar 2008, 16:06
    Vreau sa stiu mai multe

    Am ramas intepenita prima data acum 3ani. De atunci am probleme mereu. Cand este frig, cand stau mult in picioare cand ma aplec.

    11
    2

  • geta pe 30 Mar 2008, 16:01
    Am dureri de coloana

    Vreau sa stiu mai multe despre aceasta boala. Sufar de 3 ani de aceasta boala.

    4
    3

  • Ana Dumbrava pe 19 Ian 2006, 17:49
    Nimic despre lombo-sciatica?

    Cred ca trebuie sa vorbiti si despre acest gen de dureri,asta pentru ca tocmai acum ma lupt cu una.Am ramas intepenita si nu stiu de ce?Ridicari bruste nu am facut si nici greutati prea mari nu am ridicat.Ajutor!

    11
    6

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod