Dieta pentru accelerarea metabolismului

Cu siguranta ca nu ai nevoie de specialisti sa iti spuna ca activitatile metabolismului se reduc odata cu inaintarea in varsta, insa, acestia oricum studiaza problema si apoi vin cu noi exercitii, care ajuta la reechilibrarea metabolismului.
TopSanatate iti prezinta un plan de dieta si de exercitii care vor ataca aceste "schimbarile" care apare odata cu inaintarea in  varsta. Iata cum:


1. Mananca suficient


Trebuie sa reduci numarul de calorii pentru a pierde in greutate, insa reducand excesiv caloriile poti provoca dereglari ale metabolismului. Cand mananci mai putin atunci ai nevoie pentru principalele functii biologice in jur de 1200 calorii pentru marea majoritate a femeilor. De asemenea, in aceasta situatie organismul incepe sa epuizeze caloriile din tesuturile musculare folosite pentru energie.  


2. Inviorarea de dimineata

Nesarind peste micul dejun, actiunile metabolismului sunt pornite, iar tu vei avea energie intreaga zi.
Astfel, dimineata trebuie sa incepi sa consumi iaurt, cereale, mai ales cu ovaz, dar si nuci pentru a avea un numar ridicat de proteine.


3. Bea cafea sau ceai


Cafeina
este un stimulant al sistemului nervos central, astfel micul moft de dimineata iti poate imbunatati arderile metabolismului cu 5-8%. Totodata, potrivit unui studiu realizat in Japonia o cana de ceai bauta in fiecare dimineata ajuta la cresterea metabolismului cu 12%.


 4. Lupta cu grasimile cu ajutorul fibrelor


Cercetatorii au aratat ca anumite fibre pot ajuta ca arderea grasimilor sa fie cu 30% mai eficienta. Studiile au aratat ca femeile care mananca o cantitate mai mare de fibre, in timp pierd mult mai usor in greutate.
Pentru imbunatatirea arderilor sunt suficiente 25 g de fibre, cantitate care poate fi luata din 3 legume sau fructe.


5. Cumpara o sticla mai mare cu apa

Cercetatorii germani au descoperit ca prin consumarea a 4 pahare cu apa rece in fiecare zi, metabolismul cand este in repaos consuma peste 50 de calorii. Aceasta situatie se explica prin faptul ca organismul depune efort pana cand apa ajunge la temperatura corpului.


6. Niciodata nu uita de proteine
 

Corpul tau are nevoi de proteine pentru mentinerea unei musculaturi fara grasimi. Adauga in alimentatia ta 3 portii de carne fara grasimi, 2 linguri cu alune sau 8 portii de iaurt fara grasimi la fiecare masa sau gustare.
Cercetatorii au aratat ca proteinele pot creste arderile caloriilor cu 35%, dar de la masa precedenta.  
 

7. Alimente bogate in fier

Fierul
este esential deoarece ajuta la conducerea oxigenului la muschi pentru arderea grasimilor. Pana la menopauza, femeile pierd fier la menstruatie. Atata timp cat iti alimentezi organismul cu fier vei alunga riscurile de a fi fara energie sau de a avea un metabolism lenes. Cele mai bune surse sunt: pestele, carnea macra, fasolea, cerealele si spanacul.   
 

8. Mai multa vitamina D


Aceasta vitamina este esentiala pentru accelerarea metabolismului.


9. Bauturile


Cand consumi alcool arderile grasimilor sunt mai incete decat de obicei.
Consumand aproximativ 2 pahare cu martini arderile grasimilor din organism pot fi cu 73% mai  reduse.


10. Consuma lapte

Exista cateva studii care arata un deficit de calciu in organismul femeilor, motiv pentru care acestea au un metabolism mai lenes. Cercetatorii au aratat ca prin consumarea produselor cu calciu nu numai ca metabolismul va fi pus la treaba, ci va fi redusa absorbtia grasimilor din alimente.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Sebi C pe 13 Dec 2014, 18:32
    Foarte adevarat

    Articolul a surprins cateva elemente importante ce dau un imbold metabolismului sa functioneze mai bine. Pentru mai multe informatii despre alimentatie, sport si un stil de viata sanatos puteti vizita blogul meu:

    0
    0

  • Cristiana pe 1 Oct 2014, 21:58
    Important

    la punctul 4. scrie sa mancam 3 fructe/legume iar la 6. scrie iar de proteine , si cand se refera la 3 portii de carne sau 8 portii de iaurt fara grasimi care sa se consume la fiecare masa sau gustare, la ce mai exact se refere acele 3 respectiv 8 portii de carne/iaurt? Multumesc.

    0
    0

  • Chira Roze pe 14 Mai 2009, 13:56

    Mie mi-a fost de mare ajutor, am aflat lucruri noi. Multumesc.

    0
    0

  • Patricia pe 19 Iun 2008, 01:05
    nu e chiar o dieta.....

    Speram ca va fi descrisa aici o dieta miraculoasa care accelereaza metabololismul, dar de fapt sunt doar sfaturi generale, de care tin cont si tot nu simt nici un rezultat....ma stresez degeaba si cu dieta si cu exercitiile fizice si cantarul tot nu vrea sa arate mai putin...din pacate :(

    3
    0

  • maria caludescu pe 14 Feb 2008, 16:31
    Dieta pentru accelerarea metabolismului

    Un lucru necesar si util.

    3
    2

  • IACOBESCU GIGEL pe 13 Feb 2008, 11:17
    Este important

    Urmarind materialele publicate apare mai multa determinare pentru a practica aceste sfaturi. Multumiri si consideratie !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod