Ce este steriletul nehormonal? Avantaje și dezavantaje

Orice metodă contraceptivă prezintă atât avantaje, cât și dezavantaje. Important este să o găsești pe cea potrivită ție și nevoilor tale. Astăzi abordăm subiectul steriletului nehormonal. Cine îl poate folosi? Cum funcționează și care sunt acele detalii la care trebuie să fii atentă?
Steriletul nehormonal are o eficacitate dovedită clinic de 98-99%. Dacă îți dorești o metodă contraceptivă pe termen lung, sigură, dar în același timp reversibilă, te poți consulta cu medicul tău ginecolog cu privire la montarea unui sterilet nehormonal.
 

 
Cum funcționează steriletul nehormonal?

 
 
Acest tip de sterilet prezintă ioni de metale, cel mai frecvent întâlnit fiind cuprul, iar uneori argintul sau aurul. Ionii de cupru funcționează asemenea unui spermicid natural.
Aceștia au rolul de a anula capacitatea spermatozoizilor de a fi apți pentru fecundare, astfel încât sarcina să nu fie posibilă.
 
Cel mai frecvent, steriletul nehormonal are formă literei „T”, fiind realizat dintr-un plastic flexibil, care este inserat de către medicul ginecolog în interiorul uterului. Durata utilizării unui sterilet nehormonal variază de la 3 până la 10 ani.

Citește continuarea pe andreearaicu.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod