cancer de sân

6 modalități prin care poți să micșorezi riscul apariției cancerului la sân

Gândul unui diagostic de cancer mamar este înfricoșător, însă există câteva opțiuni simple de viață pe care le poți face pentru a reduce riscul bolii.
Cancerul este întâlnit foarte des în zilele noastre, însă nu a fost găsit momentan un tratament care să îi ajute pe pacienți să evite operațiile sau radiațiile. Cu toate acestea, prevenția poate fi de ajutor în aceste cazuri. Iată ce modalități există prin care poți să micșorezi riscul apariției cancerului la sân!

Cum poți să micșorezi riscul apariției cancerului la sân?


Ai nevoie de o motivație pentru a face mișcare singură sau pentru a merge la sală? Cercetările arată că exercițiile fizice făcute în mod regulat pot reduce riscul de cancer mamar. Încearcă să faci cel puțin 150 de minute de exerciții moderate ca intensitate în fiecare săptămână.
Este chiar și mai bine dacă ai mai mult timp să dedici acestei activități. Un studiu realizat în 2012 a constatat că femeile care au făcut mișcare timp de 10 sau mai multe ore în fiecare săptămână au scăzut riscul apariției acestei afecțiuni cu un procent de 30% față de femeile inactive.

Menținerea greutății tale sub control este, de asemenea, o idee bună, deoarece persoanele supraponderale sau obeze pot fi supuse unui risc mai mare de apariție a cancerului mamar. În plus, evită să bei prea mult alcool și refuză întotdeauna țigările.
Doar o băutură alcoolică pe zi te face mai susceptibilă la apariția cancerului la sân, iar fumatul creează premisele pentru multe alte afecțiuni care duc la cancerul la sân.

Dacă ai copii și este posibil, încearcă să-i alăptezi pe aceștia pentru cel puțin șase luni de la naștere. Acest lucru a fost corelat cu o incidență mai scăzută a cancerului de sân.

În cele din urmă, încearcă să te bazezi pe o dietă care este formată în mare parte din alimente sănătoase. Cercetătorii au descoperit că femeile care consumă mai multă carne roșie cresc riscul apariției cancerului la sân mai târziu în viață.
Încearcă să alegi alte tipuri de carne, cum ar fi păsările de curte și peștele. De asemenea, mănâncă și fasole și alimente care conțin grăsimi ce provin din surse bune pentru tine, cum ar fi uleiul de măsline, fructele de avocado și nucile. În plus, nu uita niciodată de fructe și legume. O dietă echilibrată, încărcată cu ingrediente sănătoase, este recomandată pentru sănătatea inimii și pentru protecția împotriva cancerului la sân.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod