10 efecte terapeutice ale unei plante vechi, dar “modernă”– Grindelia

Există plante “de când lumea” cu efecte aproape miraculoase asupra organismului nostru. Din păcate, pe cele mai multe nu le cunoaștem sau chiar nu au fost descoperite incă.
Există unele plante care devin “moderne” tocmai pentru ca oamenii de știință au început să le folosească în tratamente/ producerea medicamentelor relativ de curând.

Din această categorie face parte cu timiditate nefondată o plantă pe cât de rară, pe atât de benefică pentru tot felul de afecțiuni.

Mai jos, vă propunem 10 lucruri pe care poate nu le știați despre Grindelia:

1. Planta este originară din partea de sud-vest a Statelor Unite ale Americii și Mexic, fiind adusă în Europa odată cu migrațiile.
 
2. Denumirea comună a plantei Grindelia camporum, cuneifolia G., G. Squarrosa, este gumă de mestecat, gumă din buruieni.

3. Grindelia poate fi găsită mai aproape de noi decât credem: în preerii, câmpii și de-a lungul laturilor drumurilor.

4. În mod tradițional, Grindelia era folosită pentru o lungă perioadă de timp ca un remediu pentru dermatita cauzata de otrava iederei.

5. Nativii americani foloseau această plantă în prepararea leacurilor, iar la începutul anilor ’90 Grindelia era deja folosită în prepararea medicamentelor. Ei aplicau tincutură de Grindelia pe zona afectată și astfel, vindecau rana.

6. Prepararea traditională a acestei plante era folosită și pentru a calma arsurile, înțepăturile de insecte sau erupțiile cutanate.

7. De asemenea, Grindelia este o plantă medicinală cunoscută pentru proprietăţile sale balsamice. În scop terapeutic, se foloseşte partea aeriană (bobocii de flori), ce conţine ulei esenţial, alcaloizi, răşini, glicozide, rezine, sesquiterpene, saponozide, poline şi flavonoide.

8. Grindelia are proprietăţi antispasmotice, antiibacteriene, antiinflamatorii, spasmolitice, antitusive, emoliente, antiinfecţioase, expectorante şi hipotensive. In plus, este folosita ca un antispastic și dezinfectant pentru tractul urinar.

9. Grindelia are un efect calmant asupra mușchilor inimii, ceea ce o face eficientă în tratamentul astmului și a bronsitei.  Ajută la calmarea durerii în piept ce are loc în timpul bătăilor inimii și răspunsul nervos dat de către aceasta in tusea uscată. Pulberea de Grindelia acţionează în sens reglator asupra circulaţiei pulmonare. Este utilă în caz de tuse cu expectoraţie abundentă.

10. Grindelia este folosită pentru tuse convulsivă, fiind un remediu foarte bun pentru tratarea guturaiului și a bronșitei.
Pentru tratarea simptomelor acestui tip de tuse precum si pentru întărirea sistemului imunitar, doctorii recomandă medicamente care au la baza Grindelia, în stare independentă (prin infuzare) sau prin îmbinare cu alte substanțe.

Unul dintre noile siropuri apărute pe piața din România, Meltus Tusicalm, are în compoziție grindelia, alături de miere, cimbru, pătlagină si propolis, o fericită combinație de substanțe naturale, care pe lângă calmarea tusei seci iritative, ajută la reducerea simptomatologiei prin efect antibacterian și imunostimulator. Produsul este disponibil în doze atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Puteți achziționa Meltus Expectolin care ameliorează tusea productivă sau Meltus Tusicalm care calmează tusea seacă, de AICI: http://bit.ly/2kos8v2
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod