Știința răspunde: Ce personalitate ai în funcție de culoarea ochilor

De câte ori nu ai auzit că ochii sunt oglinda sufletului? Însă știai că oamenii de știință sunt de părere că poți analiza personalitatea unei persoane în funcție de culoarea ochilor? Iată ce au descoperit oamenii de știință de la Universitatea Orebro din Suedia!

Spune-mi care este culoarea ochilor, ca să îți spun ce personalitate ai


Fiecare culoare a ochilor vine cu un set distinct de trăsături de personalitate. Această corelație este rezultată de genele responsabile pentru dezvoltarea irisului. Iar aceleași gene joacă un rol fundamental în lobul frontal al creierului, parte care influențează și personalitatea.

Ochii negri


Această culoare rară a ochilor lasă impresia misterului în percepția celorlalți oameni. Dacă ai ochii negri, probabil că te-ai născut să conduci, iar dacă nu vezi acest lucru, ceilalți cu siguranță te văd astfel.
Potrivit unui studiu, persoanele cu ochii negri sunt văzute ca fiind mai amabile. De asemenea, sunt mai bune la sporturile care necesită acuratețe și gândire rapidă, cum ar fi tenisul. Abilitatea de a gândi repede vine ca un rezultat al nivelului crescut de melanină din iris, care permite celulelor să comunice mai eficient.

Ochii albaștri


Ochilor albaștri le lipsește melanina. Multe persoane percep oamenii cu ochi albaștri ca fiind blânzi. Cu toate acestea, persoanele cu ochi albaștri au o forță psihologică și psihică.
Un studiu a ajuns la concluzia că femeile cu ochii albaștri au o toleranță mai mare la durerile nașterii comparativ cu alte femei. De asemenea, acestea pot suporta mai ușor depresia postpartum și stările de anxietate.

Ochii verzi


Ochii verzi se află la granița dintre ochii albaștri și cei căprui, lipsindu-le cantitatea de melanină care îi pot face căprui. Multe persoane își doresc să-și schimbe culoarea ochilor în verde. Oamenii cu această culoare a ochilor sunt văzuți ca fiind sexy, conform unei cercetări conduse de CyberPulse.
Iar șarmul exotic al ochilor verzi nu este deloc de neglijat. În ceea ce privește personalitatea, persoanele cu ochii verzi sunt dominante și agreabile, precum și puternice și prudente. Creativitatea lor este cuplată cu abilitatea de a performa sub presiune.

Ochii căprui


Ochii căprui sunt cei mai des întâlniți, transformându-i pe cei cu această culoare a ochilor în populația dominantă. Persoanele cu ochii căprui tind să fie agreabile, încrezătoare și hotărâte. Conform Universității Charles din Praga, persoanele acestea sunt descrise ca fiind gentile, foarte loiale și respectuoase.
Dacă ai ochii căprui, probabil că îți este greu să te trezești dimineața, deoarece s-a descoperit că dormi cu două ore mai puțin decât persoanele cu ochii deschiși la culoare.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod