Semne ascunse că mama ta este toxică în relația cu tine

O relație toxică este că o stradă cu două sensuri. Dar într-o relație mamă-copil, părintele deține cea mai mare parte a responsabilității emoționale – de aceea există mult mai multe mame toxice decât fiice toxice.
Nu este întotdeauna clar când un părinte depășește anumite limite în relația cu copilul său, dar experții sunt de părere că poți descoperi semne că mama ta este toxică în modul în care îți vorbește.
 
Deși este o linie fină, o relație toxică nu este întotdeauna sinonimă cu abuzul emoțional.

 
“O relație toxică este o dinamică între două sau mai multe persoane în care nevoile emoționale sunt în general nesatisfăcute din cauza unor probleme care nu au nimic de-a face cu cealaltă persoană”, spune psihologul Danielle Forshee pentru Bustle.

În timp ce toxicitatea poate fi greu de detectat, această se reduce adesea la felul în care te face să te simți o altă persoană.
“Cuvântul ‘toxic’ în ceea ce privește o relație înseamnă că o persoană are un comportament care duce la consecințe emoționale negative grave pentru cealaltă persoană”, spune Elliot Pinsly, asistent social clinic autorizat.
 
Indiferent dacă este intenționat sau nu, “o persoană toxică tinde să controleze, să fie exigență, manipulatoare, înjositoare și/sau egocentrică”, spune el.
 

 
Cum îți dai seama că ai o mama toxică
 

 
Este dureros să realizezi că mama ta este o persoană toxică și unul dintre factorii principali ai stresului tău de zi cu zi.
Dar este și un lucru bun, deoarece cunoștințele te pot ajută să faci față mai ușor cuvintelor ei.
 
 “Uneori trebuie să implementăm limite, să găsim acceptare și schimbare, să stabilim timp și distanță sau să ne redirecționăm nevoile către noi înșine și să găsim vindecare”, spune consilierul profesionist licențiat Rachel M. Abrman.

Dacă te întrebi ce să faci când mama ta spune lucruri dureroase sau dacă recunoști oricare dintre comentariile enumerate mai jos, te poate ajuta să apelezi la un terapeut, un mentor sau un prieten pentru sprijin.

 
Citește mai departe pe andreearaicu.ro. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod