Folosești emoji? Iată cum te percep ceilalți!

Dacă ai fost tentat să incluzi un emoji în mailurile de muncă, află că nu ești singurul. Un studiu recent a constatat că aproximativ 76% dintre angajații americani folosesc emoji în comunicarea profesională.
Însă iată cum te percep ceilalți atunci când folosești emoji și care sunt situațiile în care aceste semne sunt permise!

Ce se întâmplă atunci când folosești emoji?

Este important să știi când să folosești acest instrument de comunicare pentru a construi relații și pentru a evita neînțelegerile. Folosirea necorespunzătoare poate afecta modul în care te văd oamenii.

Persoanele cu un rang înalt la birou, cum ar fi managerii, evită să utilizeze emoji. Acest lucru face ca mesajele lor să pară mai serioase și mai profesioniste.
Ori de câte ori un manager folosește un emoji, preferă variantele neutre, cum ar fi mâinile care aplaudă. Conectarea emoțiilor la comunicare este prea informală pentru pozițiile înalte.

Propozițiile care nu conțin emoji sunt văzute ca elemente care trebuie luate în serios. Atunci când se utilizează un emoji, partea aceea a interacțiunii poate fi încărcată de umor sau divertisment.

Oamenii creativi pot folosi emoji pentru a forma o propoziție complet inteligibilă instant. Unii oameni duc comunicarea prin emoji la un alt nivel.
Ei pot face răspunsurile simple să pară mai interesante și mai creative. De exemplu, atunci când încercăm să ne hotărâm unde am putea să mâncăm, cineva ar putea pune un emoji cu un burger sau sushi în loc de a scrie o explicație cu preferințele sale.

Poți folosi emoji pentru a descrie ceva într-un mod simplu, creativ și clar și, mai important decât atât, fără a intra foarte mult în detalii. Secretul folosirii acestor semne este gândirea rapidă. Atunci când vezi pe cineva petrecând prea mult timp în căutarea semnului potrivit, pare că încerci prea mult.
E ca și mult ți-ar lua prea mult timp să îți dai seama de o glumă. Până când răspunzi, nu mai este amuzant.

Folosirea excesivă a emoji-urilor poate deveni semnătura ta. Este echivalent cu a avea o frază pe care o folosești mereu. Aceste semne pot contribui la definirea identității tale și la conturarea impresiilor altora cu privire la persoana ta. Poate că îți place foarte mult mâncarea italienească și folosești semnul de pizza. Dacă nu dorești să fii cunoscut pentru o trăsătură sau un interes personal specific, atunci poți evita utilizarea excesivă a unui emoji.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod