Despre dependențe de tot felul. Cum să fii liber

Dragi cititori fiecare moment din existența noastră se învârte in jurul unui singur scop și acela este libertatea. Dar ce este cu adevărat libertatea? Sau ce înseamnă să fii liber?
Societatea și instituțiile de învățământ ne învață un singur lucru și anume te pregătesc pentru carieră, îți arată cum să fii independent financiar și cum să te integrezi în societate, iar de restul trebuie să ne dăm noi singuri seama: Cum e să fii fericit? Care este scopul vieții? Probabil fiecare din noi am întâmpinat momente în care ne adresăm aceste întrebări.
 

Cu siguranță toți am făcut greșeala și am avut falsa impresie că știm să trăim liber. 


Subiectul pe care vreau să îl dezbat este cum să te rupi de comportamentele adictive care ni se formează de-a lungul vieții noastre și care ne transformă mai degrabă în niște sclavi decât în niște oameni liberi.

Cineva a spus: "Viața este un lanț de martiri pe care omul îl poartă încâlcit în suflet".
Fiecare este liber să gândească cum vrea ; eu cred că plăcerilor efemere ale unei clipe trecătoare le urmează întotdeauna dezamăgirea și amărăciunea...
Precum orice dependență duce la pierderea de sine și ajungem în punctul în care nu mai știm cine suntem cu adevărat. 

Sunt o mulțime de dependențe care ar fi de dezbătut, dar am să le prezint pe cele mai des întâlnite în viața de zi cu zi, care sunt atât de natură relațională, precum dependența de oameni (nevoia constantă de a fi aprobat și acceptat de cineva ș.a.m.d), de natură financiară (a depinde de muncă și bani și mă refer la modul exagerat în care toată viața se învârte în jurul banilor și al muncii, practic o altă formă de sclavie...), de natură sentimentală (când viața ta depinde de partener ca și majoritatea deciziilor, nevoia de atenție, faptul că nu poți trăi fără acea persoană etc.). În ziua de azi mai este și dependența de natură tehnologică care intră în categoria cea relațională și sentimentală (cum ar fi spre exemplu rețelele de socializare) și care ne transformă în niște inadaptați social.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod