5 semne că împărtășești prea multe lucruri pe Facebook

Nu este nimic în neregulă dacă faci postări legate de aniversări sau diferite lucruri care ți se întâmplă zilinic, dar dacă ajungi să scrii pe Facebook prea des ai putea depăși limita. Descoperă dacă ai nevoie de o detoxifiere de mediul online.
Zona online te poate atrage rapid, dar dacă nu ești atent vei ajunge să uiți să te bucuri de viață în timp ce simți nevoia de a-ți actualiza contul cu absolut tot ceea ce ți se întâmplă. Chiar dacă nu este un trend la fel de important precum curele de detoxifiere clasice, este posibil să ai nevoie de o distanțare de Facebook dacă ai ajuns să împărtășești o cantitate excesivă de informații. 
Dacă îți schimbi constant numărul de prieteni, postezi fiecare poză pe care o ai pe telefon sau ai ajuns să publici linkuri ale unor materiale pe care nu ai apucat să le citești este clar că ai nevoie de o schimbare, în primul rând pentru a-ți proteja propria intimitate. 
„Este foarte ușor să uiți că tot ce postezi astăzi va fi acolo și mâine și peste câțiva ani. Zona online este într-o schimbare permanentă și nu este un loc privat, ca un jurnal, așa că este indicat să fii prudent cu privire la conținutul postărilor.
Amintirile pe care le vezi pe Facebook îți arată clar că există un istoric al postărilor și că trebuie să fii sigur de conținutul care vrei să apară în contul tău”
, explică dr. Dawn Michael, psiholog.

 
Iată care sunt indiciile că exagerezi cu postările pe Facebook:

 
1. Postezi de mai mult de patru ori pe zi

„Dacă ai ajuns să te întrebi dacă postezi prea des probabil că faci acest lucru. Gândește-te dacă ai suna pe cineva de 4 ori pe zi și i-ai lăsa încă 4 mesaje. Dacă realizezi că nu ai face acest lucru, atunci nu are sens nici să publici mai mult de 4 postări pe zi. Trebuie să te pui și în locul celor care te urmăresc sau sunt pe lista ta de prieteni. Dacă trebuie să treacă de cele 12 postări ale tale pentru a putea vedea și altceva cresc foarte mult șansele să nu te mai urmărească deloc. Mai bine ia o pauză în unele zile pentru că nu ai de ce să postezi tot timpul”, spune dr.
Julie Spira, psiholog.

 
2. Postezi la fiecare câteva minute când ești în vacanță

O vacanță nu este numai un interval de relaxare, ci uneori un privilegiu pentru care se economisește tot timpul anului sau chiar mai mulți ani. Dacă postezi tot timpul câte un update legat de ce faci nu numai că dai prea multe informații, dar vei deveni enervant. „Sigur că va fi plăcut pentru ceilalți să vadă culoarea apei din Caraibe, însă dacă faci un album și adaugi o poză nouă la fiecare 10 minute până la urmă toate vor semăna între ele. Este esențial să nu creezi impresia că te lauzi pentru că ai putea provoca supărarea celor care nu își permit să meargă în locul în care ești tu acum”, spune dr. Spira.

 
3. Uiți de partea de socializare

La origine rețelele de socializare nu au fost create pentru a favoriza izolarea și privirea spre interior, ci pentru a deveni un spațiu virtual vast în care poți colabora cu ceilalți. „Dacă toate postările tale sunt despre tine, nu menționezi niciodată o altă persoană și nici nu comentezi, nu dai like sau nu ești activ în cadrul postărilor altcuiva cu siguranță vei crea impresia că dai prea multe informații.
Din patru postări publicate 3 ar trebui să nu fie despre tine”
, spune dr. Spira.

 
4. Postezi lucrurile pe care le deții

Deși este adevărat că inelul de logodnă constituie o excepție (dar nu este cazul să îl pozezi în fiecare zi) postarea fotografiilor cu diferite obiecte pe care le deții poate fi considerată o formă de laudă și egoism. În plus, ai putea deveni ținta furturilor dacă sunt obiecte de lux, deci este vorba inclusiv de siguranța ta. „Nu posta de multe ori imagini cu ce ai în casă sau cu noile achiziții pentru că vei fi catalogat drept o persoană egoistă, oamenii vor ocoli postările tale și vor considera că nu ai nimic interesant de spus”, potrivit dr. Michael.

 
5. Persoanele care îți dădeau like au dispărut

Cu toții avem câteva persoane (părinții sau alte rude) care ne dau like tot timpul. În plus, poate că ai prieteni cu care nu te-ai mai întâlnit de ceva timp și care reacționează des la postările tale.
Dar ce se întâmplă când toți dispar? Înseamnă că postezi excesiv. „Nu mai întâlnești deloc postările altcuiva deși ai destul persoane pe lista de prieteni? Nimeni nu comentează și nici nu reacționează la ceea ce publici pe Facebook? Este foarte probabil că nu-ți mai urmăresc postările pentru că ai devenit enervant când ai depășit limita acceptabilă de conținut”, spune dr. Nikki Martinez, psiholog.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod