Modă Haute Couture. 50 de ţinute extravagante de la Paris Fashion Week

În cadrul evenimentului care a avut loc în capitala Franţei au fost prezentate viziunile artistice pentru sezonul următor ale celor mai importanţi designeri.
Spre deosebire de moda pret-a-porter, care se adresează publicului larg, piesele vestimentare haute couture sunt adevărate bijuterii textile, croite din materiale fine, preţioase sau rare, fiind realizate întotdeauna pe comandă, iar costurile sunt pe măsură. Prezentările din cadrul Săptămânii Modei Haute Couture de la Paris au adus în prim plan propunerile designerilor pentru primăvară-vară 2016. 

Iar faptul că au participat la acest eveniment numai unele dintre cele mai faimoase şi apreciate case de modă ale lumii nu este o simplă întâmplare.
Nu oricine poate realiza colecţii haute couture, ci numai casele de modă care îndeplinesc anumite condiţii şi au primit această titulatură reglementată strict de către Ministerului Francez al Industriei și Federația Franceză de Croitorie.

Propunerile haute couture pentru următorul sezon sunt o îmbinare de materiale feminine precum voal, dantelă sau mătase, aplicaţii strălucitoare, nuanţe delicate de alb ivoriu, crem, bej, gri sidefat, dar şi unele sexy şi puternice, predominante fiind roşul rubiniu şi albastrul safir.

Elie Saab a propus o combinaţie minunată de dantelă şi aplicaţii strălucitoare, având ca punct de inspiraţie femeia britanică de la finalul secolului XIX şi accentele de strălucire şi opulenţă pe care acestea le împrumutau în urma călătoriilor în India. 

Colecţia Armani Prive a fost dominată de un mov-lila pus în valoare de materiale cu un luciu elgant, dar şi de rochii sau ţinute decorate cu elemente de textură, precum volane, pliseuri sau paiete.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod