Louis Vuitton, măiestria de a face lucruri de calitate

Gențile Louis Vuitton sunt, probabil, cel mai ușor de recunoscut. Datorită celebrei monograme LV și oamenii mai puțin pasionați de modă recunosc aceste poșete. Însă, nu monograma le-a făcut

Gențile Louis Vuitton sunt, probabil, cel mai ușor de recunoscut. Datorită celebrei monograme LV și oamenii mai puțin pasionați de modă recunosc aceste poșete. Însă, nu monograma le-a făcut atât de îndrăgite în rândul iubitoarelor de fashion, ci calitatea și arta cu care sunt lucrate.

Măiestria cu care angajații celebrei case confecționează aceste poșete se vede și se simte atunci când ai o geantă Louis Vuitton în mână. Poate nu știai, dar o geantă Louis Vuitton din material textil și piele trece prin 100-250 de operațiuni până ajunge la forma finală.

Iar o geantă din piele trece și prin 500 de etape până atinge perfecțiunea.

Modelul genţii a fost patentat pentru prima dată în anul 1877 de fondatorul casei, Louis Vuitton. Acesta și-a început "cariera" împachetând serviete pentru parizienii bogați. În anul 1854, Louis și-a deschis propria casă de producție, o perioadă în care moda haute couture era în plină ascensiune, iar femeile bogate aveau nevoie de cufere "la modă" cu care să-și transporte hainele. Iar de aici și până la celebritate nu a mai fost decât un pas, mai ales că eticheta acelor vremuri crea ca o femeie bogată să călătorească cu cel puțin 30 de cufere după ea.

La fel de importantă ca și execuția, este pielea din care aceste genți sunt fabricate.

Se folsește numai piele de cea mai bună calitate, iar selecția este una foarte severă. Mai mult angajații atelierelor Vuitton beneficiază de o pregătire specială în cadrul școlii "L'ecole de savoir faire maroquiniers" unde învață tehnici noi, dar și vechi trucuri, care durează de mai bine de un secol și jumătate.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod