Dolce & Gabbana, poşete cu model bisericesc pentru această toamnă

Cei doi desingeri s-au inspirat din mozaicurile bizantine ale catedralelor din Sicilia. Colecţia celebrilor Domenico Dolce şi Stefano Gabbana prezentată în acest an în cadrul săptămânei modei

Cei doi desingeri s-au inspirat din mozaicurile bizantine ale catedralelor din Sicilia. Colecţia celebrilor Domenico Dolce şi Stefano Gabbana prezentată în acest an în cadrul săptămânei modei de la Milano pentru sezonul de toamnă m-a convins că orice poate fi transpus şi supus modei! Amin!

Privind această colecţie de genţi m-am simţit ca şi cum aş fi intrat într-un magazin destinat sfinţilor. Modelele au fost inspirate de mozaicurile din Sicilia, respectiv din Catedrala din Cefalu, Capela Palatina de la Palermo, Biserica Martorana şi Catedrala Monreale.

Aceste mozaicuri bizantine au fost realizate de artizani în jurul anilor 1100-1200, în timpul domniilor regelui Roger al II-lea al Siciliei şi al regelui Angliei William al II-lea.

“Puzzelurile” acelor vremuri dovedeşte simţul estetic bizantin, întregile construcţii având ca fundament un teren aurit.
Poate de aceea s-a şi spus că “Auriul este noul negru”, după prezentarea acestei colecţii Dolce&Gabbana încărcate nu numai din punct de vedere al elementelor şi culorilor, ci şi al semnificaţiilor.

Totuşi mesajul pe care cei doi desingeri au vrut să-l transmită a ridicat câteva semne de întrebare, o variantă comică vehiculată  fiind aceea că “au petrecut prea mult timp în biserică pentru a se ruga pentru un rezultat pozitiv în procesul de evaziune fiscală de miliarde de euro pe care îl au”.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod