William și Kate au purtat ținute „reciclate” la o gală dedicată mediului, creată chiar de Ducele de Cambridge

Ducele și Ducesa de Cambridge au fost gazdele primei ceremonii Earthshot Prize Awards, un eveniment dedicat protecției mediului care oferă cele mai mari premii din istorie pentru proiecte de mediu, în valoare totală de 5 milioane de lire.
William a impresionat printr-o ținută inedită, inspirată de moda anilor '60 și de look-ul reprezentativ al faimosului agent secret James Bond. Prințul în vârstă de 39 de ani a purtat un sacou din catifea verde deasupra unei helance de culoare neagră și pantaloni negri din stofă. 

Ducele de Cambridge a renunțat la costumul clasic negru și a ales o ținută trendy pentru evenimentul Earthshot Prize, care a fost creat chiar de el, cu susținerea Fundației Regale.

Ținuta este similară cu cea purtată de starul Daniel Craig la începutul acestei luni, la premiera din Londra a noului film din seria James Bond, „No Time To Die”. Actorul a ales un sacou din catifea roz fucsia.

Citește și: Fiica lui Bill Gates s-a căsătorit. Jennifer Gates este îndrăgostită până peste cap de soțul său egiptean


Starurile care au participat la prima ediție a acestui eveniment au fost sfătuite „să ia în considerare protecția mediului atunci când aleg ținuta”.

Cei mai mulți invitați au urmat exemplul lui William și Kate și au ales ținute pe care le-au purtat și în trecut. Actrițele Emma Thompson și Emma Watson s-au numărat printre starurile care au participat la gala desfășurată la Palatul Alexandra din Londra.

William a purtat același sacou de culoare verde închis în urmă cu doi ani, la un alt eveniment, în timp ce Kate a purtat o rochie Alexander MCQueen în valoare de 4290 de lire, pe care a purtat-o în urmă cu zece ani, în 2011, la Gala Premiilor Bafta.

Ducele de Cambridge a ținut un discurs în care a avertizat că „suntem în criză de timp” pentru a combate schimbările climatice.
„Acțiunile pe care alegem să le facem sau să nu le facem în următorii 10 ani vor determina soarta planetei pentru următorii o mie de ani. Noi putem determina viitorul, iar dacă suntem hotărâți, nimic nu este imposibil. Vreau să le transmit un mesaj tuturor tinerilor care ne urmăresc în această seară. Pentru prea mult timp nu am făcut suficient pentru a proteja planeta pentru viitorul vostru. Dar Earthshot este pentru voi. În următorii zece ani vom acționa. Vom găsi soluții pentru a ne repara planeta”, a declarat Prințul William.

Ducele de Cambridge a încheiat evenimentul anunțând faptul că ediția de anul viitor a galei Earthshot se va desfășura în Statele Unite.

Primii cinci câștigători din cadul acestui eveniment ce se va desfășura anual vor primi fiecare câte un milion de lire și susținerea unei rețele globale de asociații pentru a pune în aplicare soluțiile inovatoare pentru refacerea planetei. 

Printre câștigători se numără asociații din diverse zone ale lumii care au creat tehnologii inovatoare menite să refacă mediul.

Primul premiu a fost acordat proiectului Coral Vita, care crește corali pentru a reface ecosistemul din recifurile de corali.
Metoda inovatoare permite creșterea coralilor cu o viteză de 50 de ori mai mare decât prin metode tradiționale și le oferă coralilor o rezistență mai bună la schimbările climatice.

Un alt premiu a fost acordat statului Costa Rica, al cărui Minister al Mediului a plătit cetățenii să protejeze pădurile, să planteze copaci și să refacă ecosistemul, ceea ce a dus la dublarea zonelor împădurite ale țării.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod