"Iubesc si sunt iubita"

Nina Quinney lucreaza de 7 ani in modeling, timp in care a avut colaborariatat in Romania cat si in strainatate. Este casatorita de aproape doiani si recunoaste ca este greu sa ai o meserie care implica sex-appealsi sa ai un sot acasa. Cu toate acestea isi doreste sa fie "o buna sotiesi in viitor o mama buna".

- Descrie-te in cateva cuvinte...
- Imi place sa cred ca sunt misterioasa, creativa, optimista, luptatoaredar uneori prea impulsiva. Jonglez intre a fi tacuta si retrasa sau preasociabila.

- Cum ai inceput cariera de model?
- E o poveste lunga dar deloc speciala, chiar un cliseu. Am fostdescoperita la intamplare prin 1996 la Iasi de o doamna extraordinara,de altfel un nume in domeniul model management-ului, Ligia Cosoi. Dupaun an de cursuri de modeling si lucru intens, incepusem sa vin din cein ce mai des la Bucuresti, unde deja apaream prin reviste si panouripublicitare. Avand succes pe plan national, dupa doi ani de lucru inRomania, am avut marea ocazie de a pleca in America de Nord, si amcutreierat SUA si Canada in cautare de joburi. Am petrecut anul 2002muncind din greu si locuind la Milano si astfel indelpinindu-mi visulde-o viata.

- Care sunt hobby-urile tale?
- De la un an la altul descopar tot mai multe lucruri care imi facplacere, unul din motive fiind si faptul ca calatoresc destul de mult.
Darnu cred ca as putea sa ma lipsesc de mersul la pescuit, camping, sau unrafting sanatos, lucruri pe care le fac in Canada ori de cate ori mergacolo. Imi place croitoria sau cel putin imi place partea creativa aacesteia, si alte activitati precum pictura, schita, designul interiorsau grafica pe computer.

- Care consideri ca sunt cele mai importante realizari profesionale pecare le ai?
- In ceea ce priveste realizarile profesionale, pot sa sustin cu mandrieca mi-am atins scopurile cand am lucrat la Milano pentru designerii meifavoriti, si am semnat contracte destul de importante cu firme mai multsau mai putin cunoscute pe plan mondial. Am un portofoliu si un palmarescu care ma mandresc.

- Ce colaborari ai avut in Romania? Dar in strainatate?
- Colaborarile pe care le-am avut au fost foarte diverse dar printre celepreferate au ramas Campania Nationala de billboard-uri pentru Connex,diverse prezentari de moda in cadrul Saptamanii Model. Mi-a ramas in minteCampania Publicitara la nivel national pentru Ciuc Bere din 2000-2001.Pe plan international mentionez contractul pe un an de zile cu Revlon,prezentari pentru GFF, Cotton Belt, La Perla, Aldo Coppola, etc.

- Care este reteta ta de frumusete? Dar cea de intretinere?
- Dau multa importanta alimentatiei sanatoase, beau multa apa minerala,folosesc produse cosmetice de buna calitate si fac cat mai multamiscare.
Imi place sa merg mult pe jos si sa-mi petrec timpul liber catmai aproape de natura, iubesc si sunt iubita.

- Care sunt diferentele intre piata de modeling din Romania si cea dinstrainatate?
- Astronomice! Oricum ma bucur sa vad ca piata romaneasca evolueaza, insaparerea mea este ca in Romania exista probleme serioase de organizare,management, profesionalizm si bineinteles pe plan financiar! Mai e multpana in Romania modelingul se va considera cu adevarat o profesie.

- Ce iti doresti de la viata?
- Imi doresc sa fiu o sotie si o mama cat mai buna, sa ajung sa-mi conducafacerea cu agerime si succes si sa primesc si sa daruiesc cat mai multadragoste celor apropiati.

- Ce iti place si ce nu iti place la un barbat?
- Admir bunele maniere ale gentlemanului clasic, originalitatea stiluluivestimentar si aspectul ingrijit. Imi diplac barbatii egocentrici,misogini si neglijenti.

- Cum iti impaci meseria cu mariajul?
- Fiind casatorita, meseria de model devine dintr-o data si mai complicatasi mai dificila. O data cu verigheta si certificatul de casatorie, uneifemei ii revin si multe responsabilitati. Eu ador sa am grija de sotulmeu si de alte activitati casnice si ne intelegem de minune.
Iar el,la randul lui m-a inteles intotdeauna si a respectat profesia. Pot saspun ca este suporterul meu numarul unu si chiar se implica destul dedes in managementul meu ca manechin. Am impartit si momente fericite simai putin fericite si nu cred ca va fi altfel vreodata.

- Ce iti place mai mult: sa pozezi sau sa apari pe catwalk?
- Prefer sa pozez mai multe decat orice si nu m-am ferit niciodata de unanumit tip de colaborare. Insa cred ca o fotografie vorbeste de la sine,cu cat mai mult o privesti cu atat mai mlut poti afla din tainele ei. Leador pe cele alb-negru, sepia si cele in stil jurnalistic.

- Care este designerul tau preferat?
- Admir casele GFF, Dior, Jean-Paul Gaultier, Costume National siVivienne Westwood chiar daca mi-e greu sa ma imaginez purtand ceva dincolectia ei mai ales haute couture. Dintre creatorii romani imi placeCatalin Botezatu, colectiile lui sunt mereu de o extraordinara elegantasi autenticitate.

- Cum te machiezi in timpul liber?
- In timpul liber ma machiez conform starii mele de spirit. In generalziua port putin fond de ten transparent cu efect de luminozitate, rimelsi ruj sau gloss.
In a doua parte a zilei imi place sa accentuez formaochilor cu farduri maro inchis sau uneori negru. Mai folosesc si fardde obraz aplicat direct pe pometi care da un aspect de prospetime.

- Care sunt calitatile esentiale pentru a fi un model de succes?
- Dimensiunile de 90-60-90 nu sunt indeajuns! Nici inaltimea de 1.80m nu te ajuta prea mult daca nu dispui de alte calitati. E nevoie deperseverenta, seriozitate, punctualitate, bune maniere, spirit jovial. Side ce nu, inteligenta si rationalism. De altfel cu siguranta acest lucrudepinde 1% de sansa si 99% munca silnica.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod