Distinctie, feminitate si mister: imbraca-te in purpuriu!

Una dintre culorile in voga din aceasta toamna - am numit aici purpuriul - este o nuanta incarcata de simbolism fiind, in acelasi timp, asociata cu regalitatea. De ce, oare? Ei bine, culoarea aceasta denota suprematie, dominanta si opulenta. Cu alte cuvinte, este foarte potrivita atunci cand vrei sa impresionezi pe cineva, sa te simti o adevarata regina sau, pur si simplu, sa sfidezi zilele reci si mohorate care se apropie. Pe langa aceasta, se spune ca este si "culoarea misterului si a spiritualitatii"...


Oferta este foarte bogata si variata, fiind dispobile o multitudine de nuante, de la unele deschise pana la cele mai intunecate, si le poti asorta in functie de context si starea ta de spirit. Spre exemplu, poti opta pentru nuante calde, pastelate. Culoarea aceasta se potriveste in general tuturor femeilor, indiferent de culoarea parului; totusi, tonurile deschise se asorteaza minunat cu parul blond sau persoanelor carunte.

In principiu, tonurile inchise sunt mult mai comode pentru ca se pot asorta in nenumarate feluri si se potrivesc indiferent de momentul zilei.
In context, nuantele deschise pot fi alese cu succes pentru o eventuala tinuta de ocazie. Dar acest lucru nu inseamna nici pe departe ca nu vei straluci intr-o rochie de seara purpuriu inchis... este una dintre cele mai potrivite culori pentru serile festive de iarna care se apropie. Demn de mentionat este si faptul ca purpuriul are si darul de a crea impresia unei siluete mai subtiri, asa cum se intampla si daca purtam negru, maro sau verde inchis...

Referitor la materialele din care poti alege pentru rochia de seara - brocart, satin, lustrin, catifea sau tafta: iata cinci variante la fel de ispititoare.
Optional, poti avea si o capa din blana artificiala de culoare purpurie. Nu vei avea probleme nici atunci cand va veni momentul sa alegi accesoriile.

Dat fiind faptul ca avem de a face cu una dintre vedetele modei din acest sezon, este de la sine inteles faptul ca vei gasi din belsug incaltaminte si posete asortate. Avem de a face cu o culoare foarte pretentioasa, si prin urmare accesoriile trebuie alese cu atentie. Nu cred ca mai este necesar sa-ti spun care sunt cele mai potrivite bijuterii: bineinteles, cele cu ametiste.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • roxana pe 18 Feb 2011, 22:39
    culoare

    purpuriu = roşu-închis, vişiniu, rubiniu, nu ametistul din imagini.

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod