9 moduri geniale de a împături hainele pentru a ocupa mai puțin spațiu

O garderobă organizată înseamnă ținute mult mai atent alcătuite și mai puțin timp pierdut zi de zi atunci când alegi cu ce te îmbraci.
Iar pentru ca hainele și accesoriile tale să încapă cât mai ordonat în dulap, există modalități ingenioase de împăturire care ocupă mult mai puțin spațiu. Iată câteva metode pe care să le încerci:

Așază tricourile orizontal

În loc să faci teancuri de tricouri punând unul peste celălalt, folosește un truc mult mai simplu. Depozitează tricourile orizontal, în rânduri care îți permit să-ți vezi întreaga colecție și să-l alegi rapid pe cel pe care îl dorești.





Transformă tricourile în rulouri

O altă modalitate foarte simplă prin care poți "comprima" tricourile este aceea de a le rula strâns. Colecția ta de tricouri va ocupa foarte puțin loc, dar există un dezavantaj: tricourile vor fi destul de șifonate.
Este o variantă excelentă pentru împachetarea hainelor din bagaje.





Încearcă metoda KonMari

Marie Kondo este o specialistă din Japonia în organizarea locuinței care a dezvoltat diferite tehnici pentru depozitarea cât mai eficientă a lucrurilor. Metoda sa de împăturit haine presupune plierea mânecilor în exterior, nu în interior, apoi împăturirea în trei





Rulează lenjeria intimă

Dacă nu ți-ai împăturit lenjeria intimă până acum, acest truc te va ajuta să dublezi spațiul din raftul pentru lenjerie. De asemenea, poți depozita perechile de slipi în cutii pentru depozitare, de mărimea unei cutii de pantofi.




Comprimă șosetele

Cea mai simplă metodă de a rula șosetele este cea în stil milităresc, care presupune rularea unei șosete în interiorul celeilalte. Probabil faci deja acest lucru, dar în tutorialul de mai jos găsești o metodă care te ajută să compactezi și mai bine șosetele și să le reduci volumul.






Sau transformă-le în pătrate

Șosetele lungi arată mai bine atunci când sunt pliate perpendicular una pe cealaltă decât dacă sunt rulate. Vei obține "pătrățele" interesante din șosete, care nu vor ocupa prea mult spațiu și sunt ușor de sortat.




Împăturește blugii în patru

Ar putea părea un efort inutil, dar această metodă de a "condensa" blugii îți permite să-i depozitezi vertical în dulap și să pui mai multe perechi pe același raft.




Redu volumul puloverelor masive

Un pulover voluminos ocupă mult spațiu în dulapul tău, iar dacă ai mai multe astfel de piese vestimentare, probabil știi cât de dificil este să le înghesui pe rafturi. Iar dacă le agăți pe umerașe, se vor deforma treptat în zona umerilor.
Încearcă această modalitate de a le împături astfel încât să profiți la maximum de spațiu:






Organizează și hainele copiilor

Hainele micuțe pot fi, de asemenea, împăturite astfel încât să încapă eficient și organizat în dulap. Nu este deloc dificil să le împăturești, iar rezultatul va fi un dulap perfect organizat, care te va ajuta să economisești timp când schimbi copilul.






Compactează lenjeria de pat

Nici lenjeria de pat nu este de neglijat când vine vorba de ocuparea unui spațiu destul de mare în dulap. Dar dacă știi care este tehnica perfectă de a împături cearșafurile și fețele de pernă, spațiul restrâns nu va mai fi o problemă.






Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod