7 reguli ca să arăți perfect în pozele pentru buletin sau pașaport

7 reguli ca să arăți perfect în pozele pentru buletin sau pașaport

Sunt puțini oameni care se pot mândri cu fotografiile lor din actele de identitate. Bineînțeles, nu este o tragedie dacă nu arăți așa cum ai fi vrut în poza de buletin, dar cumva tot te deranjează că ai o poză care nu-ți place.
În cazul în care urmează să-ți schimbi documentele în viitorul apropiat, iată câteva reguli pe care să le respecți pentru a arăta perfect în poze:

Nu ridica bărbia



Este o greșeală des întâlnită: încerci să stai drept, dar îți ridici bărbia prea sus. Drept urmare nările tale sunt înderptate direct către obiectivul aparatului foto. O astfel de poză nu arată natural, iar această poziție îți face bărbia să pară mai mare. Încearcă să relaxezi umerii și să ții capul drept.

Nu trage capul în spate



Nu apleca și nu trage capul în spate. În acest fel vei avea bărbie dublă în poze.
Pentru a ascunde "gușa", presează toată limba pe cerul gurii. Bărbia ta va părea mai subțire.


Nu zâmbi larg



Potrivit standardelor moderne, un zâmbet larg nu este adecvat pentru fotografiile din documente oficiale. Un zâmbet subtil este suficient. Ridică foarte puțin colțurile gurii.

Nu te încrunta



Sprâncenele încruntate îți pot strica total fotografiile pentru documente. Pentru a evita să te încrunți, încearcă să ridici puțin sprâncenele ca și cum ai fi surprinsă.
Dar ai grijă să nu le ridici prea mult, pentru că vei părea șocată!

Nu uita să-ți aranjezi părul



Optează pentru un look adecvat, pe care îl porți de obicei, evitând coafurile elaborate și bretonul prea lung. Potrivit anumitor reguli, în unele fotografii pentru documente nu trebuie să ai fruntea, sprâncenele sau ochii parțial sau total acoperiți. Iar un breton prea lung ar putea fi o problemă din acest punct de vedere.

Alege cu grijă machiajul


Evită fardurile sidefate sau glitterul, dar și rujul glossy sau iluminatorul cu particule strălucitoare. Acestea te fac să pari mai bătrână la lumină puternică.
Este de preferat să optezi pentru tonuri mate.
Evita rujurile și fardurile în culori puternice sau nude. Rujul ar trebui să fie mat, iar culoarea să fie asemănătoare cu cea a buzelor.

Poartă o ținută adecvată


În cele mai multe fotografii pentru documente numai fața este necesară, de aceea nu ar trebui să te străduiești prea mult când vine vorba de ținută. Accesoriile, gulerele mari sau hanoracele cu glugă nu sunt recomandate. Evită imprimeurile în culori intense. Este de preferat să alegi o cămașă, o bluză sau un tricou de culoare închisă.

Foto: brightside.me

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod