John Galliano a primit o amendă simbolică: 1 euro!

Galliano a contestat decizia prin care a fost concediat de casa Christian Dior, după scandalul injuriilor antisemite în care a fost implicat, dar a pierdut procesul


Considerat unul dintre cei mai talentaţi creatori de modă din generaţia sa, John Galliano a petrecut 15 ani lucrând pentru casa Christian Dior, înainte de a fi concediat în 2011, după ce a făcut, în stare de ebrietate, declaraţii rasiste şi antisemite pe terasa unei cafenele pariziene, notează Mediafax.

10milioane de euro solicitase Galliano casei Dior după concedierea sa, în 2011
Căzut în dizgraţie şi devenit aproape "invizibil" de atunci, John Galliano a făcut totuşi să se vorbească despre el la Săptămâna Modei de la New York în februarie 2013, după prezentarea unei colecţii foarte apreciate a creatorului Oscar de la Renta, la realizarea căreia a participat şi creatorul britanic.

John Galliano a apărut ulterior în public în luna mai, în Rusia, unde a fost numit în funcţia de director artistic al grupului L'Etoile, cel mai mare lanţ rusesc de magazine cu produse cosmetice.

Excentricitatea sa pur britanică, perfecţionismul său şi o energie creatoare ieşită din comun au făcut ca prezentările colecţiilor sale să fie considerate vreme de mulţi ani drept apogeul Săptămânii Modei de la Paris.


Foto: Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod