Modă: 6 trucuri ca să-ţi foloseşti eficient toate hainele din garderobă

Ai o garderoba ticsită cu haine, dar niciodată nu găseşti ceva cu ce să te îmbraci şi zăboveşti minute în şir în faţa şifonierului pentru a alege un tricou şi nişte jeanşi? Înainte să dai din nou fuga la magazin pentru a-ţi înnoi garderoba, ce ai spune dacă ai învăţa să profiţi cât mai mult de hainele pe care deja le ai? Iată câteva trucuri care te vor ajuta să foloseşti eficient toate hainele din şifonier.

1. Organizează-ţi hainele cât mai bine

Unul dintre motivele pentru care niciodată nu ştii cu ce să te îmbraci este acela că menţii dezordinea pe rafturi. Normal că atunci când cauţi într-un haos nu ai cum să găseşti rapid ceea ce îţi trebuie şi de multe ori ajungi să uiţi că ai anumite haine, tocmai din cauza faptului că sunt dosite pe undeva.

Un truc fantastic pentru a-ţi folosi eficient hainele din garderobă este să faci urgent ordine.
Pe unul dintre rafturi aşază hainele mai groase, iar pe altul cele subţiri, cum sunt maiourile şi tricourile. Cardiganele, cămăşile, sacourile şi blazerele pot fi agăţate pe umeraşe, la fel ca fustele şi rochiile.

Asigură-te că aşezi hainele în aşa fel încât să le poţi vedea pe toate, ca să nu mai cotrobăi după ele. În acest fel, vei putea găsi cu uşurinţă un tricou care merge de minune cu noul tău cardigan sau cămaşa în carouri care se potriveşte cu jeanşii bleumarin.

2. Poartă haine subţiri chiar şi în sezonul rece

Chiar dacă este iarnă, nu înseamnă că trebuie să spui adio tricourilor de vară, în care ai investit destul de mult.
Cel mai bine ar fi să le porţi pe sub un pulover oversized sau sa le combini cu un sacou ori cu o bluză cu nasturi.

3. Păstrează la îndemână articolele basic

Articolele basic, cum ar fi maiourile, bodyul modelator, tricourile albe simple, jeanşii preferaţi şi colanţii ar trebui să fie cât mai la îndemână în şifonier, deoarece sunt uşor de asortat şi le poţi folosi pentru a concepe ţinute chic fără efort.

În plus, articolele basic nu se demodează, aşa că le poţi purta oricând, fie iarnă, fie vară.

4. Nu-ţi cumpăra tot ce este în trend

Este foarte bine dacă te interesează moda şi te dai în vânt după trenduri, însă dacă vrei să-ţi foloseşti eficient toate hainele din garderobă, nu ar trebui să te orientezi doar după ce este în tendinţe.
De fapt, la un articol trendy ar trebui să adaugi alte 2-3 din colecţiile trecute. În acest fel, economiseşti bani şi ajuţi articolul la modă să iasă în evidenţă.

5. Pune accent pe accesorizare

Ai haine mai vechi pe care nu le mai porţi? Ce ai spune dacă ai încerca să le accesorizezi într-un mod mai interesant, cu coliere statement sau eşarfe colorate? Accesoriile te pot salva atunci când nu te lasă inima să arunci o haină, dar nici nu mai ai idei de asortare.

6. Încearcă noi asortări

Nu în ultimul rând, dacă vrei să porţi eficient toate hainele, ar trebui să găseşti noi moduri de asortare a pieselor vestimentare.
Fii curajoasă şi fă combinaţii inedite, chiar dacă hainele nu sunt noi. Vei vedea că poţi obţine ţinute cool şi fără să faci investiţii colosale în garderobă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod