Miturile si realitatile dragostei

Cat de disputata este dragostea! De ce, cand este minunat sa te indragostesti? Este oare dragostea un sentiment benefic sau nu? Se stie ca sexul reduce stresul, iar o relatie...
Cat de disputata este dragostea! De ce, cand este minunat sa te indragostesti? Este oare dragostea un sentiment benefic sau nu? Se stie ca sexul reduce stresul, iar o relatie indelungata presupune intalnirea sufletului pereche. Este intr-adevar asa?

Este momentul sa separam realitatea de fictiune. Sa daramam impreuna miturile dragostei.

Mit: Cand mancam ciocolata ne comportam ca si atunci cand suntem indragostite.


Se stie ca cei care sunt innebuniti dupa ciocolata cauta in ea un inlocuitor al sexului. Asta pentru ca ciocolata neagra contine aceeasi substanta ce este eliberata de corp atunci cand ne indragostim. Insa ciocolata contine o cantitate foarte mica a acestei substante asa ca nu ne putem multumi numai cu ea.

Mit: Nu te poti indragosti pana cand nu te iubesti pe tine.

Deseori auzi spunandu-se ca nu poti iubi cu adevarat pe cineva pana cand nu inveti sa te iubesti pe tine. Insa tot la fel de des s-a demonstrat ca iubind pe cineva, inveti sa te iubesti pe tine.

Fiecare dintre noi poate iubi, indiferent cat de mult se iubeste pe sine. Unora le poate lua o viata intreaga sa se iubeasca, dar sa invete sa iubesca pe altcineva poate ajuta.

Realitate: Cand te indragostesti, te ingrasi.

Daca apropiatii ti-au tot spus ca te-ai ingrasat nitel de cand iubesti, sa stii ca poate fi adevarat.

Dragostea iti poate da mai multa siguranta si confort emotional decat atunci cand esti singura - asta se poate traduce in cateva kilograme in plus.
Si cu cat relatia avanseaza si merge mai bine, intri impreuna cu partenerul tau in zona de confort, adica te acomodezi cu trupul tau asa cum este. Cineva te iubeste si nu mai ai nevoie de alte cuceriri.

Atunci cand esti singura vrei sa impresionezi, ceea ce se poate traduce in mai multe exercitii si mai putin timp acordat meselor.

Realitate: O relatie minunata depinde de intalnirea sufletului perecehe.

Psihologii de pretutindeni sustin ca o relatie durabila depinde de impartasirea idealurilor si intereselor comune. Nu de putine ori oamenii indragostiti par diferiti priviti din exterior. Pot face parte din culturi diferite, din diferite paturi ale societatii, dar interesele comune sunt cele ce fac relatia lor durabila.

Concluzia: pentru ca relatia sa dureze trebuie sa-ti gasesti sufletul pereche.

Mit: Sexul este un bun exercitiu fizic.

Poate suna atractiv mai ales pentru cei care nu viziteaza des sala de gimnastica, dar din pacate sexul nu este cea mai buna modalitate de pierdere in greutate.

Dar stai, mai sunt si vesti bune la acest capitol. Poti arde totusi intre 100 si 250 de calorii intr-o ora si de asemenea poti exersa grupele principale de muschi.

Daca ai o activitate sexuala moderata, de exemplu de 2 ori pe saptamana, arzi mai mult de 5000 de calorii pe an.

Realitate: Sexul reduce stresul.

Cercetari stiintifice au aratat in nenumarate randuri ca in momentul orgasmului organismul produce endorfina - substanta secretata de creier ce aduce placerea.

In timpul orgasmului, circulatia sangelui este mai rapida si astfel presiunea din creier este alungata. Iar relaxarea de dupa actul sexual reduce tensiunea din muschi, mai ales din cei ai gatului si ai spatelui.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod