Cum afectează sarcina sănătatea părului tău? Răspunsurile specialistului

După naștere, mai ales în primele două luni, cele mai multe tinere mame se confruntă cu o cădere masivă a părului. Descoperă ce efecte are sarcina asupra părului
Par magnific în timpul sarcinii? Da, se poate. Ce te faci însă cu căderea incontrolabilă a aceluiaşi păr, care se abate peste tine după naştere? Dar cu textura părului care se modifică după apariţia primului copil? Iată câteva dintre miturile care ne pun pe gânduri. Specialiștii Nioxin ne dezvăluie care dintre acestea sunt mituri și care sunt adevăruri.

Atunci când o femeie e însărcinată, dincolo de burta care se rotunjeşte şi creşte, există numeroase alte schimbări care se întâmplă în corpul ei. Iar părul are parte de acelaşi regim. E adevărat că în timpul sarcinii părul e mai bogat şi mai strălucitor, și că va creşte mai repede.
De ce? Pentru că hormonii de sarcină – printre care şi estrogenul – au un impact puternic asupra părului. Au un efect de boost şi îndesire asupra firului de păr pe care îl fac să pară mai puternic. 

Când eşti însărcinată şi după ce ai născut, schimbările nivelului de estrogen şi progesteron sunt responsabile pentru majoritatea simptomelor pe care le experimentezi, fie că sunt legate de piele, de păr sau pur şi simplu de dispoziţia ta generală. Aceste schimbări le afectează în mod diferit pe proaspetele mămici, iar calea cea mai bună este să le înţelegi şi să le accepţi, apoi să te documentezi, să cauţi informaţii şi să găseşti soluţiile care sunt la îndemână ta”, declară Dr.
Piraccini, doctor Dermatolog la Universitatea din Bologna, Italia.

Fals. Evită să mergi la coafor în timpul sarcinii

Nimic mai fals. Nu e nevoie să îţi modifici rutina de frumuseţe în timpul sarcinii. Este vorba doar de o chestiune de sensiblitate, însă e bine să îţi urmezi instinctele şi să rămâi fidelă obiceiurilor tale. Să te consulţi cu stilistul tău şi să nu te fereşti să faci schimbări de look dacă asta simţi. 

Adevărat - Odată cu naşterea, ai grijă la cantitatea mare de păr care îţi va cădea 

După naştere, toate tinerele mame se confruntă cu o cădere masivă a părului. Mai ales în primele două luni după naştere.
Şi acest fenomen e strâns legat de acelaşi hormon – estrogenul. 

Dr. Piraccini explică: “Activitatea hormonală crescută din timpul sarcinii determină ca mai multe fire de păr să se găsească în faza activă de creştere decât în mod normal şi, ca urmare a acestui fapt, căderea părului să fie mult diminuată. La 6 săptămâni după naştere, rata de creştere a părului scade, iar căderea părului se intensifică şi devine vizibilă. Subţierea părului este o problemă uzuală pentru mame la aproximativ 3-4 luni după naştere şi poate să dureze până la 1 an.” 

Ca o consecinţă, mai mulţi foliculi se găsesc acum în faza de cădere, aproximativ 25-35%.
În plus faţă de schimbările hormonale, starea generală de sănătate, regimul alimentar şi mediul înconjurător afectează starea părului şi modul lui de creştere.

Adevărat - După o sarcină, părul îşi poate schimba textura şi tipologia. 

Este o schimbare puţin vizibilă, dar care se observă cu uşurinţă mai ales la blonde. Unora li se închide părul, altora li se întind buclele.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod