Vrem școală online, dar nu pe calculatoarele noastre!

Când a început izolarea și s-au închis școlile, învățământul privat a trecut imediat la predarea online. Părinții din privat au arătat exemplul pe Facebook și poate i-au inspirat și pe alții. Inpirat sau nu... ideea e că au început și alte școli de stat cu o mai bună organizare sau cu mai bune resurse să predea online
Se putea! Cert e că se putea! Știu cazuri în care treaba asta s-a realizat cum trebuie. Evident, acolo unde au existat resurse. Nu s-a realizat în satele din deal care nu au nici electricitate.
 

Noi, cei de la stat, ne uitam ca atunci când eram copii la ăia care aveau bani de două înghețate.

 
Părinții de la stat au făcut și ei presiuni, cadrele didactice n-au știut cum să se adapteze la situația cea nouă, drept pentru care au făcut tot ce au putut cu ce au avut la îndemână. S-a încercat și la noi o predare (cât de cât) online.
Doamna învățătoare trimitea teme pe grupul de Whatsapp al părinților, iar părinții se ocupau ca elevii lor să facă temele.
A trecut perioada aceasta. Si nici nu a fost ușoară! Și aici am auzit destule: că e greu să-i predai copilului, că materia e grea, că nu ai timp. Și, pe bună dreptate... Eu trebuie să recunosc că asta nu e de mine. Mă rog, dacă era de mine, aveți cuvântul meu că făceam homeschooling fără discuții. Dar nu e... Nu pot... Asta e!
 

Și a venit ziua de ieri și a devenit oficial: se trece la predare online!

 
Bun, ce bine! mi-am zis.
Ni s-au cerut adresele de email și am primit acces în platformă.
Buooon! Și acum urmează discuțiile. Trebuie să încep prin a vă spune că prima mea întrebare legată de asta a fost ce fac cei care nu au deloc un calculator sau un laptop în casă. Pentru că sunt! Credeți-mă! Sunt mulți! Dar nu m-am gândit niciodată că există copii ai căror părinți au laptopuri sau calculatoare și nu le pot ceda. Pentru că lucrează! Aici mi se pare totul extrem de putred. Și să mă iertați, dar eu nu cred că nu poți să te dezlipești de la calcutor câteva ore și să-ți lași copilul să facă școala.
E complicat la cei care au doi copii sau mai mulți, dar la cei cu un copil chiar nu văd imposibilă treaba asta. Ca să nu mai zic de cazurile cu un copil și doi părinți, fiecare cu laptop, dar care lucrează.
 

Sau poate am eu ochelari de cal și nu văd lucrurile așa cum sunt!

 
Eu cred că dacă vrei, chiar poți să-i dai copilului laptopul pentru câteva ore: că nu e vorba de stat non-stop, 8 ore, pe platformă. Mai are și el pauze, la fel cum și tu, ca părinte, mai ai. Îți poți decala un pic programul, ca părinte, poți lucra dimineața devreme sau seara târziu.
Mă rog, eu zic că variante există. Nu-i așa?
 
Ne plângeam că sistemul nostru de învățământ nu e capabil să treacă la predare online. Când părinții se comportă pe principiul ”am, dar nu-ți dau”, să nu ne mai așteptăm de la sistem să facă mare lucru! Asta e! Avem sistemul pe care îl merităm! 
 
Sunt mama lui Victor (10 ani) și sunt tare mândră de asta. Am divorțat când copilul avea 2 ani și de atunci a început aventura noastră în doi și viața mea de femeie divorțată.
Sunt mama lui Victor (10 ani) și sunt tare mândră de asta. Am divorțat când copilul avea 2 ani și de atunci a început aventura noastră în doi și viața mea de femeie divorțată.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mogos Adriana pe 27 Apr 2020, 14:24
    Scoala online sau scoala facuta de parinti

    Pai sa va spun asa eu am gemeni, 9 ani , unul e dislexic deci nu putem lucra in acelasi ritm .Eu lucrez de la 7 la 16 cel putin .Ajung acasa in cel mai bun caz la 16 :30 incep sa fac teme sa le explic lectiile pentru ca online ei nu inteleg ce vorbeste doamna ca nu scrie pe tabla ca nu fac exercitii sa sedimenteze materia ci doar vorbeste despre subiect si verifica temele. Bun sa revenim vin acasa facem lectiile cu fiecare in parte explic lectiile apoi incepe conferinta 2 ore de la 18-20. La ora 20 sunt deja obositi si sincer nici eu nu mai pot sa le mai explic ceva pentru ca eu trebuie sa stau langa ei pe timpul conferintei ba nu aud, ba nu vad , ba nu inteleg , ba vorbesc toti , ba cade netu.La ora 20 apucate fa curat fa mancare pregateste pentru a doua zi .Si sa nu care cumva sa imi sune telefonul de servici ca atunci in mod sigur ma apuca 12 noaptea sa termin Iar dimineata o luam de la capat.Eu stiu sunt un caz fericit am 2 copii dar au nevoie doar de un calculator , am internet , le pot si explica dar oare se gandeste cineva ca sunt copii care nu au calculatoare, nu au internet sau pur si simplu nu se pricep sa intre pe classroom sa isi scoata materiale sa faca conferinte si nici parintii nu stiu sa explice .Dar asteptam ca ai nostri copii sa mearga inainte sa stie materia si in anul urmator sa fim niste asi pe o materie pe care au auzit-o de la doamna si le-a explicat-o mama fugitiv.

    0
    0

  • Gabriela pe 27 Apr 2020, 11:35
    Nici eu nu sunt de acord

    Nu stiu cam ce documentare v-ati facut dar slaba de tot ! Da, multi parinti au in continuare prezenta obligatorie pe platforma de serviciu si nu e ca si cum mai muncesti, mai stai un pic..... mai faci schimb cu copilul.....plus ca si munca de acasa necesita niscaiva DISCIPLINA ... si liniste la munca pentru parinti , liniste pentru copii .... adica eu fac homeschooling si profesorul ia banii de la stat si tot eu eventual somer .... pai hai sa analizam : am 3 copii , lucrez de acasa, program obligatoriu ... cam cate dispozitive mi-ar trebui ... si cam cate camere de lucru ....??? Le mai dau de mancare la astia sau fac doar scoala, teme si munca..?!? muncesc sa imi iau dispozitive intai ... apoi un spatiu suficient pentru patru oameni ca doar nu vorbim toti in acelasi timp in acelasi loc...... Intreb si eu .... cam cum ?!? In timp , da , se pot face reorganizari , dar vii tu peste noapte si decretezi : scoala on line obligatorie ... pam pam ... Serios ...Ma esti prost ?!

    0
    0

  • Mihaela pe 26 Apr 2020, 00:52
    Nu e asa

    Eu am doi copii. Ca sa intre pe platforma online, ar avea nevoie de acces la 2 calculatoare. Pentru ca sunt in clase diferite. Si eu chiar nu pot ceda calculatorul. Lucrez ca si customer support. E musai sa fiu la treaba de la 8 la 17. Telefoanele, mailurile, comenzile curg. E nebunie totala. Nici nu apuc sa respir macar. Lucrez in mod frecvent pana la ora 20. Dar m-a prins si 2 noaptea. Cam cand sa mai fac si home schooling si sa cedez si un calculator? Si cumparaturi si mancare si curatenie? Si cam cand sa mai fiu si eu om. Sa am timpul meu?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod