Copiii care petrec prea mult timp în fața ecranelor sunt supuși riscului de a dezvolta obezitate și cancer

Timpul petrecut în fața ecranelor de către copii îi face pe aceștia să fie expuși unui risc mai mare de a dezvolta obezitate și cancer.
O revizuire a 80 de studii cu ajutorul a mai mult de 200.000 de persoane a clasificat smartphone-urile și tabletele alături de băuturile cu zahăr ca fiind unul dintre cele mai mari riscuri pentru obezitatea din copilărie. Iar obezitatea poate duce la mai multe tipuri de cancer, inclusiv de sân, de colon, la rinichi, de ficat, ovarian, la pancreas și prostată. Iată de ce sunt supuși copiii care petrec prea mult timp în fața ecranelor la un risc mai mare de a dezvolta aceste afecțiuni!

De ce sunt expuși riscului de a face cancer și de a fi obezi copiii care petrec prea mult timp în fața ecranelor?


De asemenea, riscul de a muri la o vârstă fragedă vine alături și de probleme cu ochii în cazul copiilor care petrec prea mult timp în fața ecranelor. Numărul copiilor cu probleme de vedere s-a dublat în ultimii 50 de ani.
Cercetătorii sunt de părere că rezultatele reprezintă o îngrijorare semnificativă și că este nevoie de un control mai mare asupra reclamei la junk food, care agravează efectele copiilor care fac mai puțină mișcare. Cercetarea realizată de World Cancer Research Fund a examinat cauzele obezității la copiii din întreaga lume.

S-a constatat că numărul tot mai mare de ore petrecute în fața smartphone-urilor, tabletelor și jocurilor video reprezintă o cauză importantă a copiilor care se îngrașă - pe lângă băuturile cu zahăr.

Raportul evidențiază importanța acțiunilor timpurii pentru a ajuta la prevenirea cancerului.
Copiii obezi sunt de cinci ori mai susceptibili de a fi obezi ca adulți, ceea ce este un lucru îngrijorător, deoarece atunci vor fi expuși unui risc crescut pentru diferite tipuri de cancer. Experții spun, de asemenea, că acei copii care fac mai puțină mișcare stau în casă uitându-se la ecrane, ceea ce duce la un consum ridicat de gustări. Acesta se numește consum pasiv, ceea ce înseamnă că cei mici mănâncă adesea junk food pe care îl văd în reclamele de pe dispozitivele pe care își petrec timpul.

În plus față de riscurile de obezitate și cancer, petrecerea timpului în fața ecranelor crește și numărul copiilor cu miopie.
Proporția copiilor din întreaga lume cu vizibilitate redusă s-a dublat de la 7,2% la 16,4% în ultimii 40 de ani. Acest efect a fost denumit miopie digitală, iar cercetătorii au descoperit într-un studiu separat că fiecare oră petrecută pe dispozitive a crescut riscul unui copil de a avea probleme cu vederea cu 3%.

Cercetările anterioare au sugerat că copiii petrec în medie opt ore pe zi folosind dispozitivele cu ecrane. Din nou, aceasta este o îngrijorare reală. Copiii care stau în casă și petrec ore întregi în fața ecranelor au probleme cu vederea, ca să nu mai menționăm obezitatea. Medicii spun că vârsta la care încep să stea copiii în fața dispozitivelor inteligente devine din ce în ce mai mică, mulți copii în vârstă de 2 ani petrecând până la 2 ore pe zi în fața dispozitivelor.
Utilizarea incorectă a dispozitivelor inteligente, mai ales în cazul copiilor, trebuie monitorizată îndeaproape pentru a aborda fenomenul miopiei digitale. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod