Ce este Spinnerul și la ce îți folosește

Spinnerul, cea mai tare jucărie din acest sezon, este comercializată ca un antidot pentru tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD), anxietate și autism. Spinnerul este o jucărie mică, ce conține bile pe un dispozitiv pe care utilizatorul îl poate roti pe degete. Iată care sunt beneficiile acestei jucării și ce părere au oamenii de știință!

Pentru ce poți folosi Spinner, jucăria momentului?


Multe Spinnere sunt comercializate ca jucării pentru persoanele cu anxietate, autism și ADHD. De exemplu, este promisă o îmbunătățire a puterii de concentrare în cazul oamenilor cu aceste condiții plus oportunitatea de a scoate în evidență acel geniu creativ din interior. Nu este surprinzător faptul că aceste afirmații sunt probabil exagerate, după cum spun oamenii de știință. Cercetătorii au decis să afle dacă există vreo bază pentru afirmațiile producătorilor Fidget Spinnerului.
Iar concluzia la care au ajuns a fost că nu există studii făcute pe aceste jucării, așa că afirmațiile nu au nicio bază științifică.

Indiferent de utilitatea acestei jucării în ceea ce privește ajutarea copiilor să se concentreze, Spinnerul a declanșat o discuție și despre intervalul de timp în care cei mici pot fi atenți și cum pot fi aceștia ajutați. De exemplu, deși nu există foarte multe informații care să sprijine ideea că cei mici se concentrează mai greu sau mai puțin în prezent, unele cercetări sugerează că durata atenției a scăzut odată cu apariția multitaskingului, mai ales în lumea digitală.
Există diferite metode prin care să-i atragi atenția celui mic după cum afirmă psihologii, inclusiv Fidget Spinnerul, pauzele și simpla înlăturare a distragerilor suplimentare.

Ce beneficii are Spinnerul?


Terapeuții folosesc adesea jucării senzoriale, cum ar fi discurile tactile, bilele Koosh, pentru a calma copiii care au probleme de procesare senzorială. În mod similar, studiile au arătat că mișcarea poate ajuta copiii cu ADHD să se concentreze. Însă fără cercetări efectuate, este imposibil de spus cu siguranță dacă această jucărie ajută copiii cu ADHD sau nu.
Aceasta nu implică mișcare propriu-zisă, care este responsabilă pentru creșterea activității în zonele frontală și prefrontală a creierului, zone responsabile pentru atenție. Spinnerul distrage și atenția vizuală, astfel încât copiii s-ar putea să nu mai fie atenți la altceva.

Mersul pe o bicicletă staționară în timp ce citești sau statul pe o minge de mișcare în timp ce lucrezi la birou permite mișcare fără distragerea atenției, iar aceste activități probabil că ar fi benefice pentru mulți copii care suferă de ADHD, conform specialiștilor.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod