La inceput a fost... romantismul!

Cine sofisticate si plimbari mana in mana, soapte tandre si decoruri languroase - asa a inceput "al noualea cer", pe care dragostea voastra de zei rasfatati si risipitori...

Cine sofisticate si plimbari mana in mana, soapte tandre si decoruri languroase - asa a inceput "al noualea cer", pe care dragostea voastra de zei rasfatati si risipitori il umplea cu minunate jocuri de artificii. Intre timp, feeria a mai palit si timpul petrecut impreuna s-a transformat intr-o rutina aproape jenanta.

Ceea ce altadata parea inceputul unei armonii eterice a sufletelor s-a dovedit la scurta vrem o sursa de plictiseala si disconfort care, pur si simplu, a sufocat relatia dintre voi. In timpurile acelea de basm, fiecare era atent la reactiile celuilalt si o simpla cuta de pe fruntea partenerului ar fi "starnit" buchete de trandafiri ori week-end-uri catifelate la tarmul marii.

De cativa ani insa, imbufnarile "se rezolva", cel putin de partea ta, cu inca o cutie de bomboane - a zecea in ultima saptamana (in pofida multelor kilograme in plus) - pe care ti-ai oferit-o singura, cu ocazia cumparaturilor comune, la care El oricum nu mai participa demult.

Asta nu s-ar intampla asa daca, din cand in cand, ati gasi totusi ragazul sa iesiti impreuna, savurand din nou intimitatea gesturilor si visurilor complice care altadata va dadeau aripi. Dar de fiecare data cand planificati s-o luati de la capat, va impiedicati de cate un amanunt "nevinovat" - copiii, soacra, vreo conducta sparta - si lasati pentru mai tarziu rezolvarea relatiei voastre, ajunsa deja in pragul colapsului.

Recunoasteti ca, de fapt, nici nu mai credeti in strategiile de seductie de la inceput, caci - pana una alta - niste adulti seriosi ca voi au lucruri mult mai importante pe cap decat sampanie, clar de luna, poezioare strecurate in hartiile de la birou etc. La ce bun sa mai mergeti la restaurant, pentru a marca 5 ani de cand va cunoasteti, cand factura de telefon a ramas iar neplatita? Sau cum sa mai speri la o plimbare tandra si un buchet de flori de Valentine's Day in timp ce copilului i s-a umflat o masea si El nu da nici un semn ca ar vrea sa vina de la birou cu jumatate de ora mai devreme?

Iti spui ca relatia voastra are aspecte mai valoroase decat dichisuri siropoase de genul aniversarilor, martisoarelor etc. si ca, la urma urmei, doi oameni se inteleg si fara sa-si faca toata ziua declaratii de amor. De acord, desi in general relatiile de cuplu se comporta ca niste plante care trebuie ingrijite cu multa atentie, iar lumina si apa de care au nevoie zi de zi se numesc: tandrete, intimitate, activitati in doi, placere impartasita.

In aceasta reteta sui-generis a reusitei cuplului se pare insa ca momentele de celebrare care intrerup stereotipurile obositoare ale cotidianului sunt cotate cu tot atatea carate ca gesturile intimitatii zilnice. Din cand in cand avem nevoie sa scoatem din priza masinaria performantelor sociale si sa ne investim toata energia in jocul gratuit, in bucuria de a oferi si primi, adaugand poezie si speranta clipelor pe care le traim impreuna. La nivelul cuplului, reusita se masoara deopotriva in realizarile obiective, cat si in amintirile frumoase cu care stiti sa presarati calatoria voastra comuna.

Invatati deci sa fiti risipitori cu nectarul sensibilitatii, oferindu-va cat mai multe clipe personalizate, de intimitate autentica cu sine si cu partenerul, si veti primi din partea vietii o frumusete multiplicata, pe masura darului vostru. Daca voi nu creati momente de sarbatoare in cuplul vostru, ca o reverenta in fata miracolului iubirii care v-a adus impreuna, cine sa o faca in locul vostru? Numai de voi depinde sa adaugati fantezie si culoare lumii in care traiti!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod