Trucuri de machiaj pentru ochii adânciți în orbite

Alegerea machiajului trebuie să țină întotdeauna cont de trăsăturile chipului tău. Un exemplu des întâlnit este cel al femeilor cu ochii adânciți în orbite, care se lovesc mereu de aceleași probleme când vine vorba de machiajul ochilor.
Persoanele cu ochii adânciți au de obicei arcadele imediat deasupra ochilor, ceea ce face dificilă aplicarea fardului de pleoape, dar și conturarea liniei genelor. Actrița Jennifer Lawrence este una dintre vedetele care are această trăsătură a ochilor. Iată câteva trucuri ingenioase de machiaj pentru ochii adânciți:

Investește într-un primer pentru pleoape

Pentru că pleoapele ți se ating de arcade și în acest fel machiajul tău este afectat, ar trebui să investești într-un primer pentru pleoape dacă ai ochii adânciți. Primerul este un produs care fixează foarte bine machiajul și care se aplică înainte de a folosi fardul de pleoape sau creionul dermatograf.

Ține ochii întredeschiși când aplici fardul

Este de preferat să ții ochii deschiși atunci când aplici eyelinerul sau fardul, pentru că este dificil să găsești pliul natural al pleoapei cu ochii închiși. Ține-i întredeschiși dacă nu îi poți ține complet deschiși atunci când te machiezi.

Aplică fardul de pleoape pe arcadă

Dacă ai ochii adânciți, atunci îți este cunoscut faptul că fardul aplicat pe pleoape este total ascuns când ai ochii complet deschiși. De aceea, ar trebui să îl aplici deasupra zonei de pliere a pleoapei, pentru a fi vizibil când ai ochii deschiși.
În cazul în care aplici fardul pe pleoapă, între linia genelor și pliul format de pleoapă la deschiderea ochilor, fardul nu va fi vizibil.



 

Alungește linia genelor folosind tușul de pleoape

Tușul de pleoape te va ajuta să obții un machiaj perfect pentru ochii adânciți. Prelungește linia genelor printr-o linie îndreptată către colțul sprâncenei. Îți va face ochii să pară mai mari și larg deschiși. O greșeală majoră este aceea de a prelungi linia tușului în continuarea liniei genelor, care se îndreptă în mod natural în jos. Efectul va fi o codiță de tuș îndreptată în jos, care îți va face ochii să pară triști și mult mai mici.




Încearcă machiajul deasupra pleoapei

O tehnică de machiaj în tendințe este cea a pleoapei delimitate prin fard sau creion în culori diferite. Acest truc îți va permite să creezi efectul unor pleoape mai înalte, ceea ce îți pune ochii în evidență și estompează aspectul de ochi adânciți.





Folosește mascara waterproof

Pentru că în cazul ochilor adânciți genele sunt foarte apropiate de linia inferioară a arcadei, există riscul ca mascara să se întindă pe pleoape. De aceea ar trebui să folosești o mascara rezistentă la apă, mai ales în zilele călduroase de vară, când pielea din jurul ochilor este umedă.

Evită genele false foarte dese

Genele false dese, fie că sunt de tip bandă sau aplicate fir cu fir, pot accentua efectul de ochi adânciți în orbite. Acestea îți ascund și mai mult pleoapele.
Optează, în schimb, pentru gene mai rare, cu un aspect natural. 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod