Frumuseţe: Ce spune despre personalitatea ta felul în care te machiezi

Fiecare dintre noi şi-a dezvoltat de-a lungul timpului un mod anume de a se machia, iar potrivit unor studii recente, stilul pe care îl ai poate spune multe despre felul tău de-a fi, dar mai ales despre felul în care ceilalţi te percep.
Într-un studiu realizat de PLOS, o organizaţie non-profit a cerecetătorilor şi medicilor din Statele Unite ale Americii, s-a demonstrat că intensitatea machiajului unei femei influenţează modul în care este percepută. Fotografiile unor modele cu vârsta cuprinsă între 20 şi 50 de ani le-au fost arătate unor subiecţi, atât femei cât şi bărbaţi adulţi. Iată care sunt rezultatele:


1. Fără machiaj

Nu îţi place să te machiezi şi adesea alegi să aplici o simplă cremă hidratantă pe faţă înainte de a ieşi din casă? Studiul arată că modelel care nu purtau deloc machiaj au fost catalogate de subiecţii studiului ca fiind persoane în care pot avea încredere. Dar în ceea ce priveşte atractivitatea, scorul nu a fost deloc la înălţime. Modelele nemachiate nu au fost considerate atrăgătoare.



2. Machiaj natural

Machiajul natural, prin care doar accentuezi trăsăturile tale naturale, se pare că are un efect pozitiv asupra celorlalţi. Modelele machiate astfel au fost desemnate ca fiind competente, de încredere şi persoane plăcute.



3.Machiaj mediu

Nu este nicio surpriză faptul că femeile care poartă ceva mai mult machiaj sunt adesea catalogate ca fiind mai atrăgătoare. Studiul confirmă acest lucru, dar şi faptul că un machiaj destul de vizibil are capacitatea de a te face să pari în ochii celorlalţi mai încrezătoare în forţele proprii, mai plăcută şi o persoană de încredere. Contrastul facial (ochii conturaţi şi buzele definite) a fost principalul indicator al atractivităţii pentru participanţii la studiu.



4. Machiaj dramatic

Modelele care purtau un machiaj dramatic, glamour, au fost catalogate de subiecţii studiului ca fiind încrezătoare în forţele proprii, competente şi atractive. Au fost desemnate ca fiind mult mai atrăgătoare decât cele care purtau mai puţin machiaj sau deloc, dar surpriza a apărut la capitolul încredere. Femeile machiate intens nu le-au inspirat încredere participanţilor la studiu.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod