Cum să îţi faci un machiaj care să exprime feminitate

Machiajul face parte din rutina noastră zilnică, este sau a devenit necesitate pentru multe dintre noi. Nu încerc să spun că fără machiaj o femeie nu este frumoasă, ba din contră. Însă machiajul ne ajută să căpătăm mai multă încredere în noi, să avem mai multă siguranţă de sine, să ne simţim mai puternice.

Fiecare femeie percepe diferit noţiunea de a te machia. Unele considerăm că aplicarea unui fond de ten şi mascara înseamnă să fii machiată, altele aleg machiaje intense, iar asta ţine de tuşă personală a fiecăreia.

Să ştii cum să îţi exprimi feminitatea prin machiaj înseamnă să îţi cunoşti trăsăturile, să le accentuezi pe cele ce îţi îndulceşte fizionomia. Nici aplicarea unui fond de ten, dar nici un smoky eyes nu sunt machiaje ce exprimă feminitate.

Din punctul meu de vedere un astfel de machiaj se situează între cele două menţionate mai sus. Machiajul acesta se bazează pe alegerea culorilor care îţi flatează culoarea ochilor, rujul îl alegem în nuanţe care ne complimentează buzele, iar tenul este luminos, curat, nu pare încărcat.
 
Ca să exemplific mai bine am realizat un tutorial din care vei învăţa cum să îţi faci un machiaj care să exprime feminitate.

Demachiem, tonifiem şi hidratam tenul, este foarte important ca înainte de aplicarea bazei să aştepţi între 3 şi 5 minute ca tenul să absoarbă cremă, altfel produsul va patina.



Aplicăm fondul de ten, într-o nuanţă cât mai apropiată de cea a tenului. Începem din centrul feţei spre extremităţi.

Iluminăm zona cearcănelor cu ajutorul unui corector cu unul până la două tonuri mai deschis decât nuanţa tenului. Cu un beauty blender difuzăm produsul şi îl distribuim cât mai uniform.

Pe zona maxilarelor, frunte şi bărbie, aplicăm pudră pentru a matifia şi fixa machiajul.

Definim şi evidenţiem pomeţii prin aplicarea unui blush, în nuanţe cărămizii sau piersică. În funcţie de pigmentul pielii alegem şi blush-ul.

Corectăm şi definim sprâncenele cu ajutorul unei pensule teşite şi un produs special de sprâncene.

Pe pleoapa mobilă, până în arcadă aplicăm un fard sidefat, în nuanţe bronzante, pe care îl difuzăm prin blending.

Din aceeaşi paletă alegem un fard cu două tonuri mai închis, dar din aceeaşi gamă cromatică, pe care îl aplicăm în pliul pleoapei şi pe arcadă.

Repetăm procesul şi pe pleoapa inferioară.


În pliul pleoapei adăugăm o nuanţă de maro brun, care va dă profunzime şi un efect 3D machiajului.

Cu un creion maro, trasăm o linie la baza genelor superioare şi inferioare, pe care prin blending o difuzăm uşor.

Pe zona waterline aplicăm un creion nude sau alb, va da claritate ochilor.

Cu  ajutorul unui creion bine ascuţit, alb sau nude, trasăm linia deasupra conturului nostru natural. Atenţie însă, nu foarte sus, ci exact deasupra conturului. Începem din colţurile externe ale buzelor şi urcăm spre “arcul lui Cupidon”.

Repetăm procesul de mai sus, dar de această dată cu creionul contur.

Dacă folosim un creion contur mai închis decât rujul, este bine să intervenim şi pe interiorul buzelor, pe colţuri. Această etapă va face ca trecerea dintre nuanţa rujului şi a conturului să se întrepătrundă.


Aplicăm rujul pornind din centrul buzelor spre extremităţi.

De preferat este să folosim un ruj cu un grad mare de acoperire, după cum ştim conturul natural al buzelor este mai închis, produsul cu textură mată va face insesizabilă diferenţa de nuanţe.

Eram atât de dornică să realizez machiajul buzelor încât uitasem să aplic mascara.

Acesta este în viziunea mea un machiaj care exprimă feminitate. Accentul cade pe buze, ochii uşor machiaţi în nuanţe bronzante, tenul luminos, cu uşoare accente pe pomeţi. Poţi purta acest machiaj atât pe timpul zilei, dacă alegi un ruj mai natural cât şi seara, la evenimente sau ieşiri cu prietenii dacă alegi un ruj intens. Să nu uităm că machiajul cel mai feminin este cel care te complimentează pe tine şi te face să te simţi bine în pielea ta, fie că este vorba de smoky eyes sau doar un fond de ten şi mascara.


See you next time,
Alina,
The art of illusion,
The world of make-up
MUA Alina Brăilescu – www.abacademy.ro
FOTO Cristian Dobre -  Cristian Dobre – www.cristiandobre.com

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod