Cum să folosești corect rujul dacă ai buzele subțiri. 6 trucuri

Buzele pline și senzuale sunt de foarte mult timp un ideal de frumusețe. Chiar dacă nu le ai astfel în mod natural, le poți obține cu ajutorul machiajului.
Iată câteva trucuri utile care te vor ajuta să-ți pregătești și să-ți machiezi corect buzele pentru a obține efectul de volum:

Exfoliză-ți buzele

Un machiaj impecabil începe întotdeauna cu o piele perfectă. Prin urmare, dacă vrei buze frumoase și senzuale, trebuie să începi prin a le exfolia. La fel ca și exfolierea tenului, exfolierea buzelor are rolul de a îndepărta pielea moartă și a le face mult mai netede și catifelate. Îți poți face singură un scrub din ingrediente ieftine. Amestecă puțin zahăr brun cu ulei de cocos și masează-ți buzele cu grijă. În acest fel buzele tale vor deveni "pânza" ideală pe care să aplici rujul. Nu doar că va elimina pielea moartă, dar exfolierea are și rolul de a stimula circulația sanguină, ceea ce va adăuga un plus de volum buzelor tale.

Cum să folosești corect rujul dacă ai buzele subțiri: Folosește primer

Pentru ca rujul să reziste întreaga zi pe buze, este necesar să apelezi la produse care îi prelungesc durata de viață și amplifică intensitatea culorii. Printre acestea se numără primerele special concepute, dar poți folosi și puțină pudră, care va ajuta la fixarea rujului.
Un alt produs foarte util este nuanțatorul pentru buze, pe care îl găsești în comerț cu denumirea "lip stain". Acesta oferă un fond colorat buzelor, peste care să aplici rujul clasic. O altă opțiune este să aplici puțină pudră în jurul buzelor, înainte de a aplica rujul. Va contribui la fixarea culorii și va preveni întinderea sau ștergerea rujului.

Conturează-ți buzele

După ce ți-ai pregătit buzele, este momentul să folosești creionul pentru contur. "Atunci când alegi creionul pentru contur, optează pentru o culoare nude, fie că este un roz nude sau o culoare deschisă neutră. Dacă alegi o nuanță prea închisă, poți crea efectul nedorit de buze mai mici și mai subțiri", declară pentru bustle.com makeup artistul Hannah Hatcher. 
Conturează apoi buzele, în special arcul lui Cupidon, și folosește creionul pentru a crea o bază de machiaj pe buze.
Blenduiește cu o pensulă sau cu degetul pentru a uniformiza. De asemenea, "poți contura puțin deasupra liniei naturale a buzelor, pentru a obține iluzia unor buze mai mari", este de părere specialistul.

Cum să folosești corect rujul dacă ai buzele subțiri: Iluminează

Așa cum îți poți contura și ilumina trăsăturile feței cu ajutorul machiajului, același efect îl poți obține și asupra buzelor tale. "Una dintre cele mai bune metode de a crea efectul unor buze voluminoase este prin iluminare. Este același principiu folosit pentru conturaea și iluminarea feței. Nuanța mai închisă estompează zonele în care este aplicată, în timp ce nuanța deschisă, iluminatorul, le scoate în evidență", declară makeup artistul Bailey Sessoms. "Curăță zona exterioară a buzelor de eventualele mici greșeli de aplicare folosind un corector iluminator", mai spune specialistul.

Folosește-te de iluzia optică

Există mai multe modalități prin care îți poți pune buzele în valoare, așa cum există și în cazul machiajului pentru ochi. "Pentru ca buzele tale să iasă în evidență, cu un creion dermatograf alb, aplică o linie mică pe buza superioară, chiar deasupra arcului lui Cupidon, dar și pe buza inferioară, imediat sub linia buzei.
Blenduiește cu degetul pentru a nu rămâne urme albe vizibile în jurul buzelor. Nuanța deschisă în jurul buzelor iluminează și oferă impresia unor buze voluminoase
", recomandă Hannah Hatcher, potrivit glamour.com.
De asemenea, o altă metodă de a obține efectul vizual de buze pline este aplicarea unei cantități mici de gloss strălucitor în mijlocul buzei inferioare, după ce ai aplicat rujul. 
Un alt truc presupune colorarea zonei exterioare a buzelor cu o nuanță mai închisă și aplicarea unei nuanțe mai deschise către interior. Vei obține iluzia unor buze mai pline.

Cum să folosești corect rujul dacă ai buzele subțiri: Nu exagera

Deși este interesant să experimentezi diferite stiluri, culori și tehnici, este important să păstrezi un look natural, pentru ca buzele tale să nu pară machiate excesiv. Încearcă treptat noi trucuri și exersează-le pentru a obține exact efectul pe care îl dorești pentru ca buzele tale să pară mai mari.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod