Cleopatra

Ce produse de machiaj se foloseau cu 100 de ani în urmă

În urmă cu 100 de ani, erau folosite anumite produse de machiaj care s-ar putea să te surprindă, însă vei și recunoaște multe ingrediente și nume ale acestora. Iată de la au ajuns noile produse cosmetice să evolueze de-a lungul timpului!

5 produse de machiaj care se foloseau acum 100 de ani


1. Zeamă de lămâie


De-a lungul erei elizabetane și victoriene, pielea palidă reprezenta dovada unei vieți bogate, iar pielea bronzată era asociată cu clasele inferioare. De aceea, femeile încercau să facă orice pentru a se asigura că pielea lor era cât se poate de palidă. Zeama de lămâie era extrem de populară, iar femeile o foloseau împreună cu alte tonice, cum ar fi romul, oțetul și glicerina, pentru a-și deschide culoarea tenului și pentru a îndepărta arsurile solare.

2. Vaselină


Ce problemă nu rezolvă vaselina? Poți utiliza acest produs pentru o piele catifelată, pentru a scăpa de buzele crăpate, a îndepărta machiajul, a proteja tăieturile și arsurile și chiar și pentru a scoate petele de machiaj de pe haine. În 1917, chimistul T.L.
Williams a creat rimelul, după ce și-a văzut sora amestecând vaselina cu praf de cărbune, ca modalitate de vopsire a genelor.

3. Insecte zdrobite


Da, ai citit corect. Rujul a devenit popular undeva prin 1910, când a început să fie purtat pe buze la raliuri și a fost asociat cu emanciparea femeilor și cu rebeliunea feminină. Principalul ingredient al rujului roșu era carminul, care este făcut din insecte. Carminul este, în esență, sângele păduchilor zdrobiți. Sună dezgustător, însă este folosit și în prezent ca ingredient în produsele de machiaj.
Prototipurile de ruj din anii 1900 erau făcute din ulei de ricin, grăsime de cerb, ceară de albine și, bineînțeles, carmin. Evoluția rujului a luat o altă turnură după Primul Război Mondial, atunci când produsele chimice sintetice au oferit un look mai natural.

4. Henna


Femeile utilizează henna, colorantul preparat din plante și regăsit în Africa de Nord, Asia de Vest și de Sud, pentru a-și vopsi părul și pielea, încă din epoca târzie a bronzului. Femeile obișnuiau să aplice henna pe părul lor cu ajutorul unei periuțe de dinți, pentru a obține diferite nuanțe de roșcat.
Femeile din Turcia foloseau henna pentru machiajul ochilor, iar descoperirea aceasta a dus la apariția fardului de obraz.

5. Apă de trandafiri


Apa de trandafiri are o istorie lungă în spate, fiind cunoscută pentru tratarea inflamațiilor și iritațiilor, precum și pentru hidratare și detoxifiere. Acest ingredient încă face parte din loțiunile tonice, creme hidratante și demachiante.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod