8 avantaje și dezavantaje ale utilizării pensulelor de machiaj

Te-ai gândit vreodată la avantajele și dezavantajele utilizării pensulelor de machiaj? Adică, plătim bani buni pentru ele și de cele mai multe ori le luăm și le folosim fără să ne gândim de două ori. Trebuie să fie mai mult decât atât, nu-i așa?
Oricât de mult ne place să folosim tot felul de instrumente de înfrumusețare, am decis să analizăm avantajele și dezavantajele folosirii unor pensule de machiaj, astfel încât să le folosim din motivele corecte și nu pentru că ni se pare că așa trebuie să facem. Dacă te-ai întrebat dacă ar trebui să renunți sau nu la pensule de machiaj, citește și spune-ne ce ai decis!

Necesită mai mult timp


Unul dintre argumentele pentru care nu folosești pensule de machiaj este că durează mai mult timp să le folosești. Acest lucru ar putea să nu pară a fi unul dintre cele mai convingătoare argumente pro și contra pensulelor de machiaj, dar face diferența. Deși poate părea că economisești doar un minut, atunci când te grăbești să te machiezi, fiecare secundă contează. Tot ce ar trebui să faci este să te speli pe mâini și să aplici orice produs de înfrumusețare direct pe dosul mâinii sau pe degetele tale curate și ești gata să fii superbă.

Obții o aplicare uniformă


Poate că unul dintre cele mai convingătoare motive pentru a folosi o pensula sau un burete de machiaj este aplicarea frumoasă și uniformă pe care o poți obține. Ori de câte ori nu foloseam un aplicator de machiaj, aveam mereu problema de a obține prea mult produs pe anumite zone și se părea că, indiferent ce făceam pentru a încerca să uniformizez lucrurile, fața noastră sfârșea prin a arăta neuniformă. Pensulele de machiaj rezolvă această problemă și ajută chiar și pe novicele în materie de machiaj să obțină un aspect impecabil.

Trebuie să le cureți


Partea de care ne temem cel mai mult în rutina de frumusețe este curățarea tuturor pensulelor de machiaj. Nu vrem neapărat să avem machiaj vechi și germeni pe piele, așa că o facem, dar cu siguranță am putea trăi fără să fim nevoite să curățăm până la ultima pensulă de fard de ochi, fard de obraz, contur, pudră și fond de ten!

Acoperirea


Un alt motiv pentru care trebuie să folosești pensule de machiaj este acela că poți construi cu ușurință acoperirea. Da, poți face asta cu buretele de machiaj sau cu degetele, dar este mult mai ușor atunci când folosești o pensulă de machiaj. Deși toate aceste instrumente îți pot oferi control asupra locului și cantității de produs pe care îl aplici, o pensulă de machiaj îți oferă cea mai mare precizie în acest caz.

Folosirea degetelor încălzește machiajul


Unul dintre cele mai comune și mai convingătoare motive pentru a-ți folosi degetele pentru a aplica machiajul este acela că poți încălzi produsele de înfrumusețare pe degete, astfel încât acestea să se „topească" pe piele. Probabil că ai citit acest sfat de la make-up artiști profesioniști de un miliard de ori și este adevărat. Folosirea degetelor pentru a aplica produsul le permite artiștilor de machiaj să se conecteze la „pânza" pe care lucrează și să o folosească ca un ghid pentru a ști unde să aplice produsul.

Ești germofobă


Dacă gândul de a-ți folosi degetele pentru a te machia te dezgustă, folosirea unei pensule de machiaj este probabil cea mai bună opțiune pentru tine. Nu uita că, dacă nu îți cureți pensulele de machiaj, poți face la fel de mult rău ca și cu degetele murdare. Cu toate acestea, dacă ai o piele predispusă la acnee pe care vrei să o păstrezi cât mai curată, unele persoane preferă să se limiteze la pensulele de machiaj, pentru a nu exista șanse de contaminare.

Costul


Să fim sinceri, un dezavantaj major al pensulelor de machiaj este costul lor. Știm cu toate că trebuie să plătești pentru a avea parte de pensule de machiaj de o calitate bună, dar ni se rupe puțin inima când vedem etichetele de preț ale majorității pensulelor de machiaj. Sigur, există câteva opțiuni bune și mai puțin costisitoare, dar se pare că le consumăm destul de repede, așa că uneori nu este chiar o economie de costuri. Nu ne înțelegeți greșit, doamnelor - nu ne deranjează să cheltuim bani pe pensule de machiaj care fac o treabă bună și durează, doar că nu suportăm costul ridicat!

Folosești multe produse de pudră


Indiferent pe cine întrebi, majoritatea vor fi de acord că produsele de înfrumusețare care sunt sub formă de pudră, cum ar fi fondul de ten pudră, pudra de fixare, fardul de obraz pudră, fardul de ochi pudră și așa mai departe, toate arată mai bine atunci când sunt aplicate cu o pensulă de machiaj. Dacă folosești multe produse pe bază de cremă, folosirea degetelor te va ajuta să le aplici pe piele fără probleme.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod