6 trucuri simple de machiaj care îţi fac tenul ca de porţelan

Visezi să ai tenul ca de porţelan, fără niciun defect şi cu acea strălucire delicată şi foarte naturală? Câteva trucuri simple de machiaj te ajută să obţii look-ul la care visezi. Iată care sunt:
Visezi să ai tenul ca de porţelan, fără niciun defect şi cu acea strălucire delicată şi foarte naturală? Câteva trucuri simple de machiaj te ajută să obţii look-ul la care visezi. Iată care sunt:

Nuanţa perfectă


Alegerea corectă a nuanţei de fond de ten este o adevărată provocare. Cele mai multe femei au cumpărat la un moment dat un fond de ten pe care apoi nu l-au putut folosi, tocmai din cauza nuanţei alese greşit.

"Când cumperi un fond de ten, nu testa numai pe mână, ci testează-l pe obraz şi nas. Apoi ieşi afară din magazin, la lumina zilei şi verifică dacă este nuanţa care ţi se potriveşte. Lumina artificială din magazinele de cosmetice este adesea foarte înşelătoare. Priveşte-te în oglindă fără machiaj şi observă dacă pielea ta are un ton galben sau roz, apoi ţine cont de asta când îţi cumperi un fond de ten", declară Fiona Jolly, make-up artistul Maybelline New York al vedetelor de la Hollywood, pentru handbag.com.

Formula ideală pentru tenul tău


Tipul tău de ten afectează foarte mult rezultatul final. În cazul în care tenul este gras, alege un fond de ten mat, care absoarbe sebumul pe durata întregii zile, iar dacă ete uscat, alege un fond de ten lichid, care are o putere mare de hidratare.

Aplică fondul de ten corect


Fiecare metodă de aplicare a fondului de ten are rezultate diferite. Dacă îl aplici cu degetele, este foarte important să ai mâinile perfect curate şi degetele uşor reci, altfel fondul de ten nu se va fixa foarte bine. Aplică printr-o tamponare uşoară, în loc să masezi intens.

Mişcările potrivite


Aplică fondul de ten prin mişcări de sus în jos şi către exterior, adică în sensul de creştere a firelor de păr de pe faţă. În acest fel, firicelele sunt mai puţin vizibile iar aspectul tenului este unul neted, ca de porţelan.

Ten radiant


Efectul de piele radiantă este obţinut cu un fond de ten ce conţine pigmenţi ce reflectă lumina. Este o soluţie ideală dacă tenul tău arată obosit şi mat.

Pudra de fixare


Pentru ca machiajul tău să fie cât mai rezistent, poţi folosi pudra translucidă, dar numai în zona T - frunte, nas, bărbie, altfel rişti ca pielea să pară prea mată sau îmbătrânită. În zona T absoarbe excesul de sebum şi păstrează fondul de ten aplicat intact.
Alege pudra liberă, în locul celei compacte, care poate încărca prea mult pielea. (foto: iStockphoto)

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod