Începe lupta împotriva celulitei. Ce să mănânci şi la ce să renunţi

Celulita este o afecţiune a pielii pe care nu o poţi trata prea uşor. Dacă vrei să scapi de aspectul de coajă de portocală trebuie să duci o adevărată "luptă", să-ţi faci un plan de atac şi să acţionezi pe mai multe "fronturi". Primul pas este alimentaţia.

Celulita este o afecţiune a pielii pe care nu o poţi trata prea uşor. Dacă vrei să scapi de aspectul de coajă de portocală trebuie să duci o adevărată "luptă", să-ţi faci un plan de atac şi să acţionezi pe mai multe "fronturi". Primul pas este alimentaţia.

Nu poţi scăpa de celulită dacă nu elimini anumite alimente din dieta ta şi introduci unele sănătoase care să te ajute în lupta pe care ai început-o. Aşa că, trebuie să-ţi faci o listă cu ce introduci în meniul tău zilnic şi la ce renunţi.

Nutriţioniştii ne sfătuiesc să consumăm cât mai multe legume şi fructe în stare naturală şi, pe cât posibil, bio. Şi asta deoarece în momentul în care le consumăm tratate, corpul nostru este nevoit să proceseze chimicale. De asemenea, doar anumite legume şi fructe ne ajută cu adevărat.

Ananas
Ananasul este pe lista fructelor minune care te ajută în lupta cu celulita. Acesta conține o enzimă numit bromelină și de aceea are un efect antiinflamator. Iar celulita este vizibil atenuată atunci când inflamaţiile din corp sunt diminuate.

Prin urmare, nu ezita să mănânci cât mai mult ananas proaspăt.

Merele
Merele sunt bogate în fibre solubile şi reuşesc să "adune" metalele grele din colon şi să le elimine mai repede. Ceea ce înseamnă că te ajută să elimini toxinele din organism.

Căpşuni şi cireşe

Nu mai este mult şi vine sezonul lor. Căpşunii sunt fructe diuretice, laxative şi au un rol esenţial în detoxifierea ficatului. De asemenea, cireşele au proprietăţi laxative şi detoxifiante datorită cantităţii însemnate de sorbitol, betacaroten şi nitrat de potasiu. 

Roşiile
Roșiile sunt bogate în antioxidanţi, ajută corpul să dizolve grăsimea şi nu obturează fluxul sanguin. Licopenul, un puternic antioxidant din această legumă, protejează celulele de distrugere prin oxidare. Partea rea este că roşiile tratate conţin de trei ori mai puţin licopen decât cele netratate. De asemenea, este recomandat consumul ketchup-ului de calitate, deoarece și acesta are un conţinut bogat în licopen. Mai mult, s-a dovedit științific că roşiile sub formă de pastă au capacitatea de a proteja pielea de ultraviolete şi de a stimula producţia de colagen.

Astfel, pielea rămâne elastică, fermă şi celulita va fi mult mai puţin vizibilă.

Morcovi

Culoarea lui portocalie este dată de beta-caroten, substanţă transformată de corpul tău în vitamina A. Bogat în fibre dietetice, antioxidanţi şi minerale, morcovul ajută organismul în lupta cu celulele adipoase. Morcovul conţine şi mult potasiu, vitamina C şi B6, acid folic, magneziu. 

Spanacul
Spanacul este bogat în antioxidanţi, mai ales dacă e consumat proaspăt, gătit la aburi sau fiert foarte puțin. De asemenea, este o bogată sursă de vitamina A, luteină (un antioxidant foarte important), vitamina C, E, K şi magneziu. Conține și vitamina B9 și acid folic, care ajută organismul să regenereze celulele, deci să scapi de celulită.

Ardeiul gras şi ţelina
În lupta cu celulita sunt buni şi ardeiul gras roşu şi ţelina. Ardeiul gras roşu este bogat în vitamine şi nutrienţi şi conţine în plus, ca şi roşia, antioxidant licopen. Ţelina este bogată în vitamina C şi alte substanţe active ce îmbunătăţesc sănătatea, ţelina reduce colesterolul şi ajută sistemul imunitar.

De asemenea, reduce şi hormonii de stres. Deci te ajută în lupta cu celulita. 

Varza şi broccoli
Varza este pe locul 1 în topul celor mai eficiente legume pe care trebuie să le incluzi în meniul tău deoarece are efect diuretic şi depurativ. Substanţele din varză au capacitatea de a neutraliza compuşii toxici pe care-i ingerăm atunci când fumăm, mâncăm alimente afumate sau preparate la grătar. Pe aceeaşi listă este şi broccoli care are un puternic efect detoxifiant, favorizând eliminarea hepatică a toxinelor. 

Seminţe crude

Lista ta trebuie să mai conţină: sfeclă roşie (care stimulează eliminarea toxinelor) şi sparanghel (cu un conţinut ridicat de fibre care stimulează tranzitul intestinal). De asemenea, seminţele de in stimulează producţia colagenului care atenuează aspectul celulitei. Presară două linguri de seminţe de in măcinate peste alimentele pe care le consumi la micul dejun (terci de ovăz, iaurt, cereale cu lapte). Nu uita de migdale, nuci, seminţe de floarea soarelui, seminţe de dovleac, alune de pădure, toate crude. 

Şi nu uita să consumi foarte multe lichide: apa plată, ceaiurile din plante medicinale (cozi de cireşe, păpădie, urzică), sucurile sau smoothie din vegetale, limonadă cu puţină miere de albine, ceai verde, ceai de soc. 

Sub nicio formă nu au ce căuta în meniul tău zilnic dulciurile din comerţ, produsele preparate cu făină albă, prăjelile şi alimentaţia de tip fast-food, mezelurile şi alte grăsimi animale preparate industrial (conserve, semipreparate, pate), sucurile carbogazoase, cafeaua şi alcoolul în exces.Totodată, evită consumul exagerat de sare şi zahăr rafinat (nu uita că sarea favorizează retenţia lichidelor, accentuând şi mai mult aspectul inestetic al celulitei).

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod