7 ceaiuri care te scapă de celulită. Încearcă-le și tu!

Celulita este o problemă cu care se confruntă tot mai multe femei, indiferent de greutate sau de stilul de viață.

Celulita este o problemă cu care se confruntă tot mai multe femei, indiferent de greutate sau de stilul de viață. Din păcate, nimeni nu poate scăpa de această afecțiune fără ajutor. Iar pe lângă sport și dietă, există ceaiuri care ne pot ajuta cu adevărat.

Acestea au efect diuretic şi proprietăţi depurative și ajută la eliminarea rapidă a reziduurilor din sânge şi, implicit, a depozitelor de grăsime.

Ceaiul de păpădie

Ceaiul de păpădie este un puternic detoxifiant și ține la distanță celulita (stimulează ficatul şi rinichii în procesul de eliminare a toxinelor). Papadia conține vitamine (A, B, C, și D), proteine, glucide, dar și tanin și acid cafeic. Are acțiune diuretică, depurativă și elimină toxinele din organism.

Cu alte cuvinte, este un dușman al celulitei. Însă, nu trebuie să consumi mai mult de 2 cesti de ceai pe zi.

Ceaiul de urzică

Un alt aliat de nădejde este ceaiul de urzică. Te ajută să pierzi în greutate, rapid și sigur și elimină toxinele din organism. Pentru detoxifiere se poate folosi amestecul din urzică, soc, porumbar (flori), mesteacăn (frunze). Se prepară o infuzie cu o linguriţă din amestecul de plante la 250 ml de apă. Se consumă dimineaţa şi seara câte o cană. O cură cu ceai de urzică nu trebuie să țină mai mult de două luni. 

Ceaiul de lămâie

Poate ai auzit acea glumă care se face pe seama fotomodelelor, care beau doar apă plată cu lămâie. Nu știu dacă toate cunosc efectul benefic al lămâii, dar ceaiul de lămâie arde grăsimile.

Așa că, este un obicei pe care îl putem împrumuta și noi.
Se storc două lămâi într-un litru de apă, apoi se taie lămâile rămase și se adaugă în apă, care ulterior se pune la fiert. Dupa ce a dat în clocot câteva secunde se ia ceaiul de pe foc și se lasă să se răcească 10 minute. 

Codițele de cireșe

Este un ceai care topește celulita, deoarece are un efect diuretic şi proprietăţi depurative. Cu alte cuvinte, ele ajută la eliminarea rapidă a reziduurilor din sânge şi, implicit, a depozitelor de grăsime. 

Ceai verde

Ceaiul verde este un adevărat inamic al celulitei. Te va ajuta să elimini toxinele din organism și să scapi mai ușor de kilogramele în plus. De asemenea, ceaiul verde are efecte antiinflamatorii, echilibrează nivelul colesterolului din sânge, te scapă de senzația de oboseală, regleaza tensiunea arterială, tonifică sistemul nervos.

Din păcate, ceaiul verde crește aciditatea gastrică, de aceea nu trebuie să îl consumi înainte de masă. 

Ceai din mătase de porumb

Datorită conținutului mare de minerale și vitamine, ceaiul din mătase de porumb energizează și este benefic pentru sănătatea vaselor de sânge. Ceaiul fierbinte din mătase de porumb ajută la eliminarea toxinelor din organism. Acest ceai se recomandă persoanelor care vor să slăbească, deoarece are în compoziție un mucilagiu capabil să absoarbă apa. Se recomanda două-trei căni de ceai pe zi, în cure de câte zece zile.  

Ceaiul din soc

Un amestec din soc, muşeţel, tei, talpa-gâştei, preparat sub formă de infuzie, detoxifică întregul corp și te scapă de celulită.

Se consumă câte o cană dimineaţa şi seara.

Nu uita! Aceste ceaiuri nu se consumă împreună şi nu trebuie să faci excese. Consumă-le cu moderaţie şi nu te aştepta să slăbeşti sau să diminuezi celulita doar consumând ceaiuri. Acestea sunt terapii adjuvante la care poţi să apelezi, însă în combinaţie cu activitatea fizică şi alimentaţia sănătoasă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod