De ce este foarte important somnul de frumusețe

„Somnul de frumusețe” nu este un mit. Pielea ta are nevoie de somn pentru a se regenera. Atunci când ațipești, dai șansa pielii tale să se refacă.

De ce este foarte important somnul de frumusețe


Ten mai sănătos

Mai mult somn înseamnă o piele mai curată. Somnul insuficient poate induce o stare de stres, care cauzează coșuri și puncte negre, chiar și în cazul adulților. Rezultatele unuii studiu au indicat faptul că studenții sunt cei mai expuși unor astfel de probleme, în special în timpul sesiunilor de examene.


Ochi mai luminoși

Cel mai adesea, cearcănele negre care se formează în jurul ochilor sunt ereditare, dar ele pot deveni și mai pronunțate dacă nu te odihnești suficient. Pentru a le ameliora, folosește un strat subțire de cremă pentru ochi si fond de ten. Apoi masează blând, în cercuri, până ce crema este absorbită de piele.

Culoarea uniformă a pielii

După o noapte pierdută, pielea ta poate să capete o nuanță  palidă sau cu pete. Somnul favorizează circulația sângelui la nivelul pielii. Dacă te trezești și observi că pielea nu are o nuanță uniformă, poți rezolva problema prin aplicarea unui fond de ten.


Arăți „mai bine”!

Sigur, este posibil ca tu să nu te simți obosită dar prietenii, familia și colegii de serviciu vor observa imediat că nu te-ai odihnit îndeajuns. O echipă de cercetători din Suedia a rugat un grup de studiu să se uite la un grup de poze cu oameni obosiți și unul cu oameni care dormiseră 8 ore pe noapte.
Cei care dormiseră noaptea păreau mai sănătoși și mai puțin obosiți, și mult mai atractivi.


Cum să scapi de cearcăne

Atunci când dormi pe spate, fără pernă, lichidul se adună în jurul ochilor. Ca să scapi de această problemă, folosește o pernă care să-ți țină capul mai ridicat decât corpul dar într-o poziție comodă și, dacă acest truc nu funcționează, aplică o compresă cu apă rece timp de 2 minute, după ce te trezești dimineața.


Evită sarea

Dacă îți place să iei gustări la ore târzii, alege să mănânci un fruct. Gustările sărate te pot face să te trezești dimineața cu fața umflată. Acest lucru se întâmplă pentru că alimentele cu conținut mare de sare te fac să reții lichide, ceea ce determină umflarea feței dar și a membrelor.


Transformă apa în băutură de seară

Deși un pahar de vin băut seara poate fi relaxant, alcoolul pe care-l conține te deshidratează și este posibil ca a doua zi dimineața să te trezești cu pielea uscată și cu porii foarte vizibil deschiși. Renunță să mai consumi alcool seara și bea mai multă apă. 


Formează-ți o rutină de îngrijire a pielii

Pentru a avea o față catifelată și delicată, folosește mai întâi o dischetă umedă cu care să îndepărtezi praful și machiajul de pe față. Apoi, aplică o creamă hidratantă.
Pentru a menține hidratate peste noapte zonele delicate, doctorii ne sfătuiesc să folosim o cremă pentru ochi care să conțină glicerină și un balsam de buze bogat în grăsimi.


Fă o baie caldă

Unul dintre cele mai bune somnifere naturale este o baie caldă. În plus, apa are un efect benefic și pentru pielea ta, așa că, fă o baie caldă împreună cu șamponul, balsamul și uleiurile pe care le folosești și temperatura corpului va crește puțin. Te vei simți somnoroasă după ce temperatura va începe să scadă.


Retinoidele funcționează cel mai bine noaptea

Retinoidele – produsele pentru îngrijirea pielii cu vitamina A – sunt cel mai bun emoliant dar trebuie folosite noaptea, pentru că au un efect de sensibilizare a pielii. Folosirea unui astfel de produs pe timpul zilei poate scădea rezistența pielii la acțiunea soarelui și poate avea ca urmare apariția petelor roșii sau a semnelor pe piele.


Dacă dormi pe spate vei avea mai puține riduri

Prietena ta are pielea feței bine întinsă? Este foarte posibil să doarmă pe spate. Dormitul cu fața direct pe pernă încrețește pielea și lasă diverse semne.
Acestea pot deveni permanente odată cu trecerea timpului. Dacă nu poți dormi cu fața în sus, atunci încearcă să folosești lenjerie de pat satinată sau măcar fața de pernă. În felul acesta vei putea diminua numărul cutelor de pe piele cauzate de somn.


Nu uita de picioare!

Deși, de obicei, toată atenția este acordată feței, este important să nu uităm de picioare și de degetele de la picioare. Dermatologii susțin că este benefică aplicarea unui strat de unt de shea sau a unui tratament rehidratant pe mâini și pe picioare, seara, înainte de culcare. Pentru a favoriza absorbția cremelor, poți să porți șosete.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod