Cum să-ţi faci singură masaj. 3 sfaturi utile

Viaţa contemporană sedentară îşi pune sever amprenta asupra trupului tău.
Viaţa contemporană sedentară îşi pune sever amprenta asupra trupului tău. Pe lângă lipsa cronică a efortului fizic, mişcările repetitive şi stresul constant nu fac decât să se traducă prin dureri în cele mai diverse zone ale trupului, de la cap la gât, umeri, mijloc şi picioare. Ştiai însă că masajul te poate ajuta să elimini o bună parte dintre acestea? Iată trei sfaturi utile pentru a-ţi face chiar tu însăţi un masaj de calitate!

1. Cum să îţi masezi umerii sau spatele


După o zi petrecută în scaunul de la birou, cel mai probabil într-o poziţie deloc sănătoasă pentru coloana ta vertebrală, simţi tensiunea acumulată la nivelul umerilor şi al spatelui.
Pentru a te relaxa şi a reduce impactul negativ asupra coloanei, masajul este soluţia ideală.

Cum procedezi? Te aşezi pe podea, pe o saltea de gimnastică, şi plasezi o minge de tenis în zona pe care ţi-ai propus să o masezi, fie ea spaţiul dintre umeri, fie regiunea lombară. Mişcă-ţi trupul, rulând odată cu el şi mingea de tenis până când accesoriul ajunge în punctul cel mai sensibil, adică acela care are cea mai mare nevoie de un masaj eficient. Rămâi nemişcată, cu mingea de tenis în zona respectivă, timp de 1-5 minute sau până când îţi simţi muşchii relaxându-se.

2. Cum să îţi masezi picioarele

Nici durerea de picioare nu este tocmai străină de femeia contemporană.
Te poţi procopsi cu ea în urma unei zile agitate, în care a trebuit să alergi de colo-colo încălţată în pantofi cu toc înalt, dacă ai un job care te obligă să stai mult timp în picioare sau chiar la sfârşitul unei sesiuni straşnice de jogging. Oricum ar fi, află că îţi poţi alina rapid şi eficient suferinţa tot cu ajutorul unui masaj de calitate, simplu de pus în practică.

Şi în acest caz ai nevoie de o minge de tenis pe care o aşezi, alternativ, sub talpa fiecărui picior. Lasă-ţi greutatea pe ea şi ruleaz-o apoi lent de la bază până în vârful tălpii, răsfirându-ţi degetele de la picioare. La final, rulează o sticlă de apă proaspăt scoasă de la frigider peste fiecare talpă pentru a oferi masajului o încheiere de pomină.

3.
Cum să îţi masezi genunchii


Dacă te confrunţi cu dureri la nivelul genunchilor, află că le poţi oferi un masaj de calitate folosind o rolă de spumă poliuretanică. O găseşti în magazinele cu articole sport, cât şi în cele de bricolaj, la preţuri accesibile.

Cum te ajută acest accesoriu? Ei bine, în momentul în care îl foloseşti pentru a pune presiune asupra muşchilor (localizaţi la nivelul genunchilor sau în altă parte a trupului), efectul este mai pronunţat decât în cazul în care ai ales să îţi masezi zona dureroasă doar cu mâinile.

În cazul genunchilor, aceste role se dovedesc cu atât mai eficiente, cu cât masează întocmai acei muşchi care, atunci când devin rigizi, provoacă suferinţă.
Unul dintre ei este banda iliotibială care se întinde de-a lungul coapsei până la articulaţia genunchiului.

Pentru a remedia orice suferinţă localizată aici, întinde-te pe partea corpului unde se află genunchiul dureros, plasând rola de spumă fix sub şold. Sprijină-te în mâini şi trece-ţi piciorul liber peste cel întins, până când primul atinge podeaua. Mişcă-te de-a lungul rolei până când aceasta ajunge la nivelul genunchiului, apoi realizează mişcarea inversă. Repetă timp de 30 de secunde.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod