Cum să scapi de ridurile din jurul gurii. Încearcă şi tu!

Ridurile din jurul gurii nu apar numai din cauza înaintării în vârstă. De cele mai multe ori, îşi fac apariţia şi la persoane tinere din simplul motiv că nu ne îngrijim cum ar trebui.

Ridurile din jurul gurii nu apar numai din cauza înaintării în vârstă. De cele mai multe ori, îşi fac apariţia şi la persoane tinere din simplul motiv că nu ne îngrijim cum ar trebui.

Fără urmă de îndoială, cel mai mare factor care duce la apariţia ridurilor din jurul buzelor este fumatul. Potrivit medicilor, persoanele care fumează dezvoltă riduri împrejurul gurii, nu numai din cauza încordării muşchilor pentru a trage din ţigară, ci şi din cauza radicalilor liberi pe care îi inhalează o dată cu fumul de ţigară.

De asemenea, expunerea la soare timp îndelungat poate duce la formarea ridurilor în jurul buzelor. Să nu uităm că radiaţiile distrug colagenul şi elastina ("ajutoarele" noastre, care ne oferă fermitate şi elasticitate pentru pielea noastră). Alte obiceiuri care-ţi accentuează ridurile din jurul gurii sunt mestecatul gumei, dar şi folosirea paiului atunci când bei diverse băuturi.

Ce ai de făcut:

Hidratează din interior

Pielea deshidratată se ridează mult mai uşor. Aşa că, nu uita de hidratare. Bea cât mai multe lichide şi nu uita de cremele hidratante.

Creme antirid
De asemenea, foloseşte zilnic o cremă de faţă care să conţină acid hialuronic sau colagen, (ingrediente care-ţi “umplu” pliurile formate în jurul gurii). Acidul hialuronic ajută la reţinerea apei şi asigură hidratarea fibrelor de colagen şi elastină. Datorită structurii sale, acesta formează la nivelul pielii un film invizibil, transparent şi elastic, care acţionează în profunzime, la nivelul ţesuturilor. Astfel, reuşeşte să menţină supleţea şi elasticitatea pielii.

Umple ridurile
Produsele injectabile te ajută dacă vrei să scapi de ridurile de jurul gurii. Un foarte bun exemplu sunt cele pe bază de acid hialuronic. Acestea fac ridurile mai puţin vizibile, prin umplere. Când este injectat în piele, acidul hialuronic atrage molecule de apă şi hidratează porţiunea respectivă, reducând ridurile şi imperfecţiunile. Din păcate, efectele acestor tratamente nu sunt permanente deoarece acidul hialuronic se absoarbe de organism. De aceea, aceste tratamente se repetă la şase luni.

Exfoliază
Şi exfolierea te ajută să scapi de riduri. Foloseşte un gel de curăţare pentru faţă care să conţină acid alfa hidroxid. Acest ingredient elimină celule moarte şi favorizează producerea de colagen, menţinând pielea tânără.

Masaj facial
Masajul facial te ajută dacă vrei să scapi de riduri. Acesta se bazează pe o serie de mişcări studiate şi corelate între ele, ce ţin cont de sistemul limfatic şi de muşchii mimicii. Dacă este efectuat cu regularitate, masajul redă aspectul proaspăt al tenului.

Nu te mai strâmba
Multe dintre noi avem prostul obicei să ne strâmbăm, mai ales atunci când nu ne convine ceva. Însă, expresiile faciale, menţinute perioade mari de timp, ţin muşchii faciali în tensiune, şi duc la formarea ridurilor. Aşa că, relaxează-ţi faţa mai des şi nu mai încrunta.

 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alikleo pe 29 Iul 2014, 00:27
    Cum sa scapi de ridurile din jurul gurii.

    Articolul este de ,,doi bani,, !

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod