Cum poți să scapi de mătreață cu oțet de mere



3. Oțet de mere cu frunze de mentă

Proprietățile antiseptice și antiinflamatorii ale frunzelor de mentă calmează mâncărimea scalpului cauzată de mătreață. Când menta este amestecată cu oțetul de mere, mătreața dispare.

Vei avea nevoie de 5-7 frunze de mentă, 1 cană cu apă, 1 cană cu oțet de mere.

Se toarnă apa într-o tigaie și se aduce la punctul de fierbere. Se lasă să fiarbă timp de câteva minute la foc mic. Se oprește focul și se adaugă frunzele de mentă și oțetul.

Se lasă timp de 2-3 ore, după care se scurge amestecul și se toarnă într-o sticlă cu pulverizator. Se pulverizează amestecul pe tot capul și pe păr. Masează ușor timp de 5 minute, după care poți clăti cu apă caldă.

Poți folosi acest remediu zilnic, pentru a scăpa complet de mătreață.

4. Oțet de mere cu iaurt

Iaurtul are un conținut bogat de proteine și vitamina B5, ambele ingrediente fiind benefice pentru sănătatea scalpului și părului. În plus, are proprietăți antibacteriene care tratează problema mătreții și reduc iritarea scalpului afectat de mătreață.


Vei avea nevoie de 1 lingură de oțet de mere, jumătate de cană de iaurt simplu.

Se amestecă bine iaurtul și oțetul într-un castron. Șamponează-ți părul și aplică amestecul de iaurt și oțet de mere pe păr și scalp. Masează bine și lasă să acționeze timp de aproximativ 20 de minute. Clătește scalpul și părul cu apă rece.

Repetă acest tratament o dată pe săptămână, până când mătreața este complet eliminată. Asigură-te că utilizezi iaurt simplu de fiecare dată, deoarece iaurtul îndulcit sau aromatizat poate irita pielea și agrava starea.

5.
Oțet de mere cu zeamă de lămâie, ulei esențial de arbore de ceai și ulei de măsline


Uleiul de măsline este un remediu cunoscut pentru mătreață, acesta hidratând zonele uscate.

Vei avea nevoie de 1/4 cană de oțet de mere, 1/2 linguriță de ulei de măsline, 1 cană cu apă, 5 picături de ulei esențial de arbore de ceai și 1 linguriță de zeamă de lămâie.

Se pune o cană cu apă distilată într-un castron și se adaugă bine toate ingredientele. Se toarnă amestecul într-o sticlă cu pulverizator și se pulverizează pe păr și scalp.
Se pune o cască de duș și se lasă să acționeze tratamentul timp de aproximativ 30 de minute. Spală-te pe cap cu un șampon cu formulă ușoară, fără sulf.

Repetă tratamentul de două ori pe săptămână, timp de o lună.

iulia-mirica
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Daniel pe 8 Ian 2020, 14:02
    Head&Shoulders si matreata .

    Adrian , eu am folosit doar acest șampon din tinerete si funcționează perfect , in sensul ca am uita de mătreață , problema a aparut acum dupa multi ani de utilizare Head&Shoulders , mancarime si matreata foarte multa dupa doar o zi de la spalare . Acest șampon nu mai face fata si probabil se face si vinovat de o parte din ptoblema mea , acum sunt nevoit sa caut remediu in alte parti.

    0
    0

  • Adrian pe 11 Mai 2018, 13:53
    Cum poți să scapi de mătreață cu oțet de mere

    Iulia Mirică, de ce să folosești oțetul de mere împotriva mătreții când ai Head&Shoulders, șampon folosit de Cristiano Ronaldo și Gianluigi Buffon?! N-ați văzut câtă publicitate i se face? Eu l-am folosit dar n-am putut să-mi dau seama dacă se folosește împotriva mătreții sau pentru a face mătreață.=)

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod