Ce părți ale corpului ar trebui curățate mai des

Știm cu toții importanța curățeniei, dar cei mai mulți oameni cred că, printr-un duș cu săpun, reușesc să împiedice bacteriile potențial dăunătoare să rămână pe corp. Probabil că ești pe pilot automat în cele mai multe zile.
De îndată ce sună alarma de dimineață, te dai jos din pat și mergi la duș. Dar chiar faci un efort conștient de a curăța fiecare centimetru de pe corpul tău? Iată câteva părți ale corpului ar trebui curățate mai des pentru a le ține departe de bacteriile dăunătoare!

Ce părți ale corpului au nevoie de o curățare mai intensă?


1. Scalpul


Probabil că te speli pe cap în mod regulat, dar ai auzit vreodată că este mai bine să folosești mai puțin șampon? Șamponarea zilnică îndepărtează uleiurile naturale și benefice care îți fac părul mai sănătos. În urmă cu câteva decenii, femeile erau sfătuite să se spele pe cap de două ori pe săptămână spre deosebire de o dată pe lună.
În timp ce mulți oameni folosesc șampon pentru a-și curăța părul, aceștia nu acordă o atenție specială scalpului. Numeroasele glande din această zonă vor forma cojițe dacă nu sunt curățate și masate în mod corespunzător. În mod ideal, ar trebui să îți petreci două minute pentru a-ți spăla scalpul și pentru a scăpa de celulele moarte ale pielii care se acumulează în fiecare zi. De asemenea, trebuie să îți masezi scalpul pentru a stimula fluxul sanguin, care îi dă părului necesarul de nutrienți. Dar cât de des ar trebui să te speli cu șampon? Depinde de tipul de păr.

2. Buricul


Ombilicul sau buricul este, probabil, cea mai nerespectată parte a corpului când vine vorba de curățare. Bacteriile se acumulează ușor în această zonă umedă.
Buricul unor persoane poate mirosi urât din cauza acumulării de sudoare și murdărie. În unele cazuri, mirosul poate fi un simptom al unei infecții bacteriene sau fungice. De asemenea, poate fi cauzat de o rană care a rămas netratată. Este foarte ușor să cureți buricul. Utilizează un prosop moale pentru a masa ușor buricul și utilizează sare de masă pentru a dezinfecta crema. Nu utiliza creme sau alte produse de îngrijire a pielii, deoarece acestea ar putea lăsa resturi care ar putea duce la mai multe acumulări.

3. În spatele urechilor


Există pliuri ale pielii în spatele urechilor, care au o concentrație ridicată de glande sebacee. Aceste glande colectează sudoare și secretă sebum, deci va trebui să cureți și să speli zona în mod corespunzător.
Zona din spatele urechilor poate mirosi foarte urât din cauza bacteriilor. În timp ce acest lucru este normal, deoarece pielea ta trece prin procesul biologic de reînnoire, mirosul nu va fi unul prea plăcut. Uneori, în spatele urechilor se formează și puncte negre, atunci când acestea nu sunt curate sau când rămân resturi de la șampon sau săpun. Înainte de a face duș, ai putea să tamponezi această zonă cu un tampon de bumbac înmuiat în oțet pentru a ucide bacteriile sau germenii. Dacă porți cercei, scoate-i și curăță-i în mod regulat. 

4. Limba


Limba ta este ca un burete. Aceasta absoarbe bacteriile din alimentele și băuturile pe care le consumi.
Dacă nu îți cureți limba în mod regulat, poți dezvolta o respirație urât mirositoare din cauza acumulării de bacterii. Un studiu spune că 50% din cazurile de halitoză, cunoscută și sub numele de respirație urât mirositoare, se datorează curățării neadecvate a limbii. Un remediu simplu? Curăță-ți limba atunci când te speli pe dinți. În plus, poți folosi apă de gură după ce te speli pe dinți. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod