5 metode care te ajută să ai călcâiele fine ca de bebeluş

În anotimpul cald, sandalele sunt încălţările pe care le purtăm cel mai des. Indiferent de ţinutele pe care le alegem, o pereche de sandale ne transformă picioarele. Dar ce te faci dacă ai nişte călcâie uscate şi crăpate?

Indiferent cât de sexy sunt sandalele tale, dacă ai călcâiele crăpate efectul n-o să fie cu siguranţă unul "wow!". Aşa că, a sosit momentul să-ţi îngrijeşti călcâiele dacă vrei să le ai fine ca ale unui bebeluş.   

Ce trebuie să ştii este că încălţămintea care expune partea din spate a piciorului (papucii, şlapii, sandalele), iar aici vorbim în special de încălţămintea cu talpă joasă, contribuie la uscarea şi degradarea călcâielor. Tocmai de aceea, în timpul verii, călcâiele tale se usucă mult mai repede.

Un foarte mare inamic este şi praful care absoarbe orice urmă de umezeală de la suprafaţa pielii, determinând o uscare excesivă.

Călcâiele crăpate sunt întâlnite, în special, la persoane cu o piele uscată şi pot indica o dietă săracă în acizi graşi sau o deficienţă de zinc.

Dacă şi tu ai probleme cu pielea călcâielor, atunci trebuie să le oferi picioarelor tale o îngrijire specială.

Exfoliere şi hidratare

Pentru că la nivelul tălpilor nu există glande sebacee, pielea din acaestă zonă este mai uscată. De aceea, trebuie să îi oferi o hidratare suplimentară.

Însă, înainte de hidratare, călcâiele tale au nevoie de exfoliere, pentru a înlătura celulele moarte de la suprafaţa pielii.
Pune apă călduţă într-un vas. Pune-ţi picioarele în apă şi aşteaptă până când pielea de pe călcâie este moale. Cu ajutorul unei pietre ponce, prin frecarea uşoară a călcâielor, poţi să elimini toată pielea moartă. Sunt multe persoane care folosesc diferite obiecte ascuţite pentru călcâie, dar această procedură este una riscantă. Aşa că, limitează-te la piatra ponce.

După exfoliere, ai nevoie de hidratare intensă. Iar aici uleiurile naturale şi cremele grase îţi sunt de mare ajutor. Cel mai bine este să le aplici seara, înainte de culcare.

După ce masezi zona crăpată, te încalţi cu o pereche de şosete pe care să le ţii în picioare toată noaptea. Dacă vrei să vezi rezultate, repetă acest tratament timp de câteva nopţi.

Glicerină


Un alt tratament foarte eficient, pe care îl poţi face singură acasă, este cel pe bază de glicerină. Aplică pe pielea uscată un amestec de glicerină şi apă de trandafiri. Călcâiele tale îţi vor mulţumi.

Unt sau margarină


Ştiai că untul sau margarina sunt grăsimi cu efecte emoliente imediate asupra pielii? Aşa că, dacă călcâiele tale sunt mereu uscate, indiferent cu ce le ungi, alege unt sau margarină pentru un masaj eficient.

Acoperă călcâiele

Este indicat ca până la vindecarea crăpăturilor să foloseşti încălţăminte care îţi acoperă călcâiul, tocmai pentru a-i acorda timp să se vindece.
Aşa cum ţi-am spus şi mai sus, sandalele contribuie la uscarea acestei zone.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod