Metrosexualii - trend sau dereglare?

Multi barbati nu considera ca lacul de unghii sau lotiunea de corp sunt 'un must' si in niciun caz nu ar renunta la parul de pe corp. L-am intrebat pe Mihai daca s-ar epila la rugamintea prietena lui: "In nici un caz! Doar la subrat, unde transpiri. In rest, nu m-as epila. As arata ciudat fara par. Si nu cred ca as vrea sa suport durerea aceea doar ca sa arat asa. Noi barbatii suntem practici cand e vorba de ingrijire. Un dus, un deodorant si tot ce ne aduce un plus. Nu vad avantajul daca nu mai am par pe picioare".

Legat de ideile preconcepute ale unor barbati, ca mai multa ingrijire inseamna mai multa feminitate... si deci riscul de a fi catalogat "gay", psihologul Gabriel Dinu spune: "Este foarte putin probabil ca metrosexualii sa dezvolte inclinatii homosexuale, insa este foarte probabil ca unii homosexualii sa isi doreasca sa devina metrosexuali. Cel putin acei homosexuali care ies in strada, deoarece este clar ca doresc sa atraga atentia si ca sunt preocupati intr-o mare masura de infatisare".

Asadar, barbatii care folosesc diferite metode de ingrijire nu au sanse mai mari fata de restul sa aiba inclinatii homosexuale.

Desigur, noi femeile avem pareri impartite. Eu personal nu ma pot decide intre un barbat necosmetizat si unul invers. Cred ca l-as vrea undeva la mijloc. Cu par pe piept, dar fara par la subrat. Fara creme antirid, dar care sa-si faca un peeling pentru a-si curata pielea.

Prietena mea cea mai buna zice insa ca ar vrea sa-l vada ca se asorteaza la imbracaminte, ca are o frezura sic care sa-l avantajeze si neaparat cu incaltaminte de calitate.

Ana, o colega, ii sustine pe metrosexuali: "Fratele meu e model, asa ca se aranjeaza si mie mi se pare ca arata super. Un tip musculos fara par arata foarte bine. Sunt mandra de fratele meu atunci cand arata parca scos din reviste. Si daca as avea un iubit care nu s-ar ingriji, nici nu m-as uita la el. Adica suntem evoluati, secolul 21, este firesc ca barbatii sa mai iasa din carapacea lor si sa mearga la un salon de cosmetica".

Psihologul Gabriel Dinu puncteaza: "Metrosexualitatea nu exclude masculinitatea, duritatea, barbatia clasica, ci adauga o ingrijire aproape obsesiva in ce priveste infatisarea barbatului. Astfel, nu cred ca exista femeie deranjata de rezultatul acestei infatisari, ci poate doar de eventualul narcisism al barbatului, care o va priva de timp si atentie din partea lui".

O tendinta naturala!


Desi inca exista idei preconcepute despre metrosexuali, iar parerile sunt impartite, chit ca le exprima barbatii sau femeile, metrosexualitatea reprezinta o schimbare continua. Psihologul Gabriel Dinu conchide: "Metrosexualitatea reprezinta o schimbare naturala a barbatului datorata normelor sociale moderne. Insa, excesul acestei tendinte la un barbat poate dezvalui o lipsa de incredere in sine, mascata prin aceasta finisare si perfectionare a infatisarii".

Nu trebuie sa uitam ca si femeile au trecut printr-o perioada de schimbare. Ele au renuntat la candoare, feminitate si adopta un stil masculin pentru a se integra pe plan profesional in randul barbatilor. Asa ca poate a venit vremea barbatilor sa faca un pas spre egalitatea dintre sexe. In definitiv, poate ca si femeile si barbatii ajuta la cladirea unui stil unisex in care sa ne simtim confortabil si acceptati de societate.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ingeru pe 8 Aug 2012, 13:21
    :)

    La fel ca si tine Black_Cat promovez metrosexualitatea. Latura feminina dintr-un barbat trebuie sa iasa la iveala, de asemenea lasa o aliura de igienta corporala mult mai detaliata decat daca esti plin de par din cap pana in picioare. Acum na, cu patratele pe burta si cu pectorali, si muschi cat decat lucrati iti sta foarte bine metrosexual, daca ai burta sau esti slabanog, normal ca nu este acelasi lucru.

    0
    0

  • the_black_cat pe 3 Iul 2011, 05:25
    :>

    Eu cred ca metrosexualitatea ar trebui sa devina un stil de viata.Eu am un iubit mai metrosexual,si chiar imi place sa stau cu nasucul la gatul lui ( sa-i miros parfumul) ,sa-i ating pielea lui fina,sa-i admir vestimentatia si multe altele.Ma face sa ma simt si mai mandra ca este iubitul meu .

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod