Vrei să pari mai tânără? Sprâncenele tale sunt cheia, potrivit unui nou studiu

Se pare că trendul sprâncenelor groase, care ies în evidență, are până la urmă o bază științifică.
În cadrul unui nou studiu, citat de time.com, s-a descoperit că trăsăturile faciale, precum buzele sau sprâncenele, ies mai puțin în evidență pe măsură ce oamenii îmbătrânesc. Din această cauză, cred autorii studiului, oamenii percep figurile cu un contrast mai mare ca fiind mai tinere.

În cadrul studiului, cercetătorii au analizat 763 de fotografii cu femei nemachiate, având diferite tonuri ale pielii și cu vârste cuprinse între 20 și 80 de ani. Un program special pe computer a analizat toate fotografiile pentru a determina contrastul facial. Acesta a măsurat cât de mult ies în evidență ochii, buzele și sprâncenele datorită diferenței de culoare față de piele.

Femeile tinere au avut un contrast facial mai mare, iar cele mai în vârstă un contrast mai mic.
Contrastul scade în special în zona gurii și a sprâncenelor pe măsură ce femeile îmbătrânesc.

În pasul următor, cercetătorii au modificat imaginile în Photoshop, realizând două versiuni indentice ale feței, dar cu un nivel diferit de contrast. Au arătat aceste imagini voluntarilor și le-au cerut să aleagă fața care pare mai tânără. În peste 80% dintre cazuri, oamenii au declarat că fața cu un contrast mai mare pare mai tânără decât cea cu un contrast mai mic.

Rezultatele au fost aceleași pentru grupuri etnice diverse, sugerând faptul că ridurile și modificări ale pigmentării pielii sunt indicii folosite de cele mai multe culturi ale lumii pentru a evalua cât de bătrână este o persoană.

Aceste rezultate nu sunt o surpriză pentru oricine a folosit un filtru pe Instagram.
Dar descoperirile ar putea explica și de ce oamenii folosesc machiajul pentru a părea mai tineri.

Studiul nu a inclus machiajul, dar autorii sunt de părere că accentuarea contrastului facial cu ajutorul machiajului are același efect anti-îmbătrânire demonstrat în cadrul cercetării. "Modul în care am modificat contrastul în acele imagini este similar cu ceea ce facem atunci când aplicăm machiaj, astfel că aș fi surprins dacă nu s-ar obține același rezultat. Știm că buzele devin mai puțin roșii pe măsură ce îmbătrânim, iar sprâncenele își pierd din intensitatea culorii, de exemplu, iar acestea sunt probleme pe care le poți rezolva cu ajutorul machiajului, dacă îți dorești", a declarat cercetătorul Richard Russell, co-autorul studiului.

Cel mai surprinzător pentru toți a fost efectul sprâncenelor.
Indiferent de fenotip, culoarea sprâncenelor s-a estompat odată cu înaintarea în vârstă în cazul tuturor femeilor, astfel că accentuarea culorii acestora poate avea un efect vizual de întinerire. Deși studiul a fost realizat numai pe femei, rezultatele sunt valabile și în cazul bărbaților. Scăderea contrastului facial odată cu înaintarea în vârstă este valabil și pentru bărbați, nu doar pentru femei.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod