Frumuseţea ta: Cum să-ţi îmbunătăţeşti aspectul tenului cu ajutorul alimentaţiei

Cu toţii ştim cât de greu este să ne păstrăm strălucirea sănătoasă pe care tenul nostru o avea în tinereţe. Este aproape la fel de greu ca şi păstrarea siluetei fără o alimentaţie sănătoasă.
Ai o piele sensibilă? Sau uscată? Eşti îngrijorată din cauza ridurilor ce au început să apară? Trebuie să ştii că nu există o soluţie universală de menţinere şi tratare.

Rutina cosmetică trebuie să fie personalizată şi recomandată preferabil de un estetician, iar dacă acordăm o atenţie mai mare regimului nostru alimentar, vom descoperi că există alimente care ne ajută să ne îmbunătăţim considerabil aspectul pielii în funcţie de tipul nostru de ten.

"Putem cheltui sume mari pe produse cosmetice foarte bine formulate, dar nimic nu ne va ajuta să menţinem luminozitatea şi tonusul ridicat al tenului mai mult ca o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă.", explică Dr.
Ruxandra Pleşea, medic rezident în diabet zaharat, boli de nutriţie şi metabolism şi specialistul Centrului de Frumuseţe şi Sănătate Neli Pfeiffer.


Ce alimente să alegem în funcţie de tipul tenului


Alimente pentru pielea sensibilă sau cu afecţiuni inflamatorii precum rozaceea


Majoritatea alimentelor care sunt bune pentru inima sunt bune şi pentru piele. Astfel, acizii graşi precum Omega 3 reprezintă o necesitate în alimentaţia persoanelor cu tenul sensibil.

De exemplu, seminţele de in – bogate în proteine şi fibre alimentare, sunt pline de grăsimi Omega 3 ce ajută la estomparea ridurilor fine şi la ştergerea petelor de la nivelul tenului. O jumătate de linguriţă de seminţe consumată zilnic timp de 6 săptămâni ajută la calmarea iritaţiilor, roşeţii şi inflamaţiilor pielii şi menţine un mai bun nivel de hidratare.
Consumaţi-le în iaurt, în salate sau în cerealele de dimineaţă, pentru că ajută şi la scăderea colesterolului.

Deliciosul sandviş cu ton are un mic secret: seleniul. Acesta menţine elastina, o proteină ce ajută pielea să aibă un aspect ferm şi tonifiat. Grăsimile Omega 3 şi niacina sunt importante pentru sistemul cardio-vascular.

Merele ajută şi ele la eliminarea edemelor datorită quercetinei din coaja lor. Acest flavonoid (antioxidant) scade riscul alergiilor, bolilor de inimă şi bolilor degenerative precum Parkinson sau Alzheimer. Optaţi pentru merele roşii bogate în antioxidanţi antiinflamatori.

De asemenea, este foarte important să evităm condimentele de tip “foc”, precum piperul, cayenne, curry sau alcool.

Alimente pentru pielea uscată

Migdalele sunt foarte bogate în vitamina E (un puternic antioxidant) şi pretejează deteriorarea pielii cauzate de expunerea UV în exces.

Uleiul de măsline reduce inflamaţiile din celule şi articulaţii dacă este consumat măcar în cantitatea minimă de 2 linguriţe pe zi.
Acesta hidratează pielea şi este de mare ajutor pentru tenul uscat, descuamat, mai ales dacă este consumat atât intern, cât şi extern.

În cazul unui ten uscat trebuie evitată spălarea feţei cu săpun sau soluţii astringente. Hidratarea tenului la exterior trebuie făcută blând, cu produse ce conţin ingrediente antioxidante şi hidratante.

Alimente recomandate în cazul pielii ridate

Pentru pielea ridată, cele mai indicate alimente sunt cele care conţin foarte mulţi antioxidanţi. De asemenea, începând cu vârsta de 45 de ani trebuie să fim atente la modificările care apar la nivelul pielii, întrucât incidenţa cancerului de piele creşte.

Ceaiul verde conţine catechine, acestea fiind antioxidante şi antiinflamatorii.
Consumul de 2 până la 6 ceşti de ceai verde zilnic protejează pielea de cancer şi de efectele razelor solare, deoarece neutralizează radicalii liberi formaţi în urmă expunerii la soare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod